Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Εντυπωσιακός ο ΠΑΟΚ! Δεν είχε… τύχη ο Λεβαδειακός στην Τούμπα

ΠΑΟΚ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο αρκούσε στον ΠΑΟΚ για να νικήσει εύκολα τον Λεβαδειακό με 5-0 μέσα στην Τούμπα, σε ματς για την 16η αγωνιστική της Superleague. Δυο γκολ από Κάμπος και Πρίγιοβιτς.

Στην 4η του σερί νίκη έφτασε ο ΠΑΟΚ, που έκανε… περίπατο μέσα στην Τούμπα επί του Λεβαδειακού με 5-0, στο πρώτο του ματς για το δεύτερο γύρο της Superleague.

Έτσι, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν τους 34 βαθμούς και ανέβηκαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας όμως παιχνίδι περισσότερο από Ολυμπιακό (32 β.) και ΑΕΚ (31 β.). Όσον αφορά το Λεβαδειακό, παρέμεινε στους 18 βαθμούς.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ματς δείχνοντας μεγάλη όρεξη να παίξει γρήγορα και πιεστικά και αναγκάζοντας τον Λεβαδειακό να περιοριστεί στο μισό του γηπέδου που αμύνθηκε. Παρά το γεγονός πως οι Βοιωτοί άρχισαν να… ξεμυτίζουν σιγά σιγά και να προσπαθούν να επιτεθούν, δεν άφησαν κενά στα μετόπισθεν.

Στην πρώτη μεγάλη φάση του ματς, ο ΠΑΟΚ έκανε το 1-0. Ο Πέλκας έκανε ωραία κίνηση από τα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα και ο Μάτος -με πλασέ στην κίνηση- άνοιξε το σκορ. Οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν το.. πρώτο τους στόχο στο παιχνίδι, στα επόμενα λεπτά δεν απειλήθηκαν, ενώ στη δεύτερη τους μεγάλη ευκαιρία (35′ ο Πρίγιοβιτς πλάσαρε πάνω στον Εμπασί από το ύψος του πέναλτι).

Ο Λεβαδειακός κατάφερε να… ανησυχήσει το “δικέφαλο του Βορρά” στο τελευταίο πεντάλεπτο, “αγγίζοντας” την ισοφάριση στο 41′. Ο Γιουσούφ γύρισε την μπάλα από τα αριστερά, όμως ο Γιακουμάκης την έστειλε άουτ με πλασέ στην κίνηση.

Ο ΠΑΟΚ είχε ιδανική… εκκίνηση στο δεύτερο μέρος, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Τζάλμα Κάμπος. Αφού έκανε την ασίστ στον Λημνιό, ο οποίος στο 48′ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Επασί σε τετ-α-τετ, ο μεσοεπιθετικός από την Αγκόλα έκανε στο ίδιο λεπτό το 2-0, με σουτ εκτός περιοχής.

https://twitter.com/Super_League_GR/status/949682947027865601

Μέσα σε δυο λεπτά, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να “κλειδώσουν” τη νίκη. Στο 57′ ο Επασί δεν μπόρεσε να μπλοκάρει το σουτ του Λημνιού, δίνοντας την ευκαιρία στον Πρίγιοβιτς να μπει στη φάση και να κάνει το 3-0 σε κενή εστία. Στο 59′ ο Πέλκας κέρδισε τις κόντρες, η μπάλα έφτασε στον Κάμπος ο οποίος την τσίμπησε πάνω από τον Επασί και έκανε το 4-0.

Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικά, κι έτσι ο ΠΑΟΚ έφτασε σε αυτή την ευρεία νίκη επί του Λεβαδειακού, διαμορφώνοντας το τελικό 5-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πρίγιοβιτς στο 89′ (έφτασε τα 8 τέρματα στο πρωτάθλημα και την πρώτη θέση των σκόρερ). Στο 90+4′ ο Τσαμπούρης… πήρε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και την αποβολή, προκειμένου να χάσει μόνο το ματς του Κυπέλλου των Βοιωτών και όχι την αναμέτρηση του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις