Παρασκευή, 15 Μαρ.
12oC Αθήνα

ΕΠΟ: Λάθος του Παπαπέτρου με τις αλλαγές στο Παναθηναϊκός – Λαμία!

ΕΠΟ: Λάθος του Παπαπέτρου με τις αλλαγές στο Παναθηναϊκός – Λαμία!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Το λάθος του διαιτητή Παπαπέτρου για 4η αλλαγή στην παράταση του Παναθηναϊκός – Λαμία -όπως έχει εγκριθεί από τη FIFA- απασχόλησε την ΕΠΟ. Η Ομοσπονδία “άδειασε” τον Έλληνα ρέφερι. Ενδεχόμενο ένστασης

Ο διαιτητής του Παναθηναϊκός – Λαμία, Αναστάσιος Παπαπέτρου, υπέπεσε σε ένα σημαντικό λάθος κατά τη διάρκεια του αγώνα για τους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού δεν επέτρεψε στους δύο προπονητές να κάνουν την 4η αλλαγή που είχαν δικαίωμα κατά τη διάρκεια της παράτασης.

Ο Έλληνας διαιτητής δεν επέτρεψε στους Γιώργο Δώνη και Μάκη Χάβο να κάνουν την 4η αλλαγή, κάτι όμως που είναι λάθος, καθώς η ΕΠΟ και η ΚΕΔ έχει εναρμονιστεί πλήρως τους κανονισμούς της FIFA από τις 22 Αυγούστου του 2018.

Πλέον, τίθεται θέμα τιμωρίας του Παπαπέτρου, ενώ στην περίπτωση που ο Παναθηναϊκός -που αποκλείστηκε- θελήσει να καταθέσει ένσταση, είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο επανάληψης του αγώνα!

Το περιστατικό αυτό σχολιάστηκε από ανθρώπους της ΕΠΟ -στο περιθώριο της κλήρωσης του Κυπέλλου Ελλάδας- που ανέφεραν την παραπάνω πληροφόρηση και έκαναν λόγο για “ανθρώπινο λάθος ή εσφαλμένη εκτίμηση” του διαιτητή Παπαπέτρου, “ο οποίος είναι πλέον στα χέρια της ΚΕΔ και του Περέιρα”.

Ακόμη, ειπώθηκε ότι ο 4ος διαιτητής του αγώνα, Τσουκαλάς, διαιτητής β’ κατηγορίας, είπε στον Παπαπέτρου ότι είναι σε ισχύ ο κανονισμός, ότι το μέλος της ΚΕΔ, Σταύρος Τριτσώνης, είχε ενημερώσει τον Παναθηναϊκό σε σεμινάριο την προηγούμενη εβδομάδα και ότι ενήμερη ήταν και η Λαμία.

Επίσης, τονίστηκε ότι στο σεμινάριο διαιτητών, στις αρχές Αυγούστου στο Καρπενήσι, ο Σταύρος Τριτσώνης “…ενημέρωσε πλήρως τους διαιτητές και το ίδιο έγινε και στο σεμινάριο διαιτητών της Γ’ Εθνικής που ακολούθησε στην Αθήνα. Αμέσως μετά στους διαιτητές της β’ και της γ’ κατηγορίας κοινοποιήθηκε και γραπτώς”.

Ακολούθησε ανακοίνωση από την πλευρά της ΕΠΟ, με την οποία… άδειασε τον Αναστάσιο Παπαπέτρου!Αναφορικά με το θέμα της εφαρμογής του νέου κανονισμού για την 4η αλλαγή ποδοσφαιριστή στη διάρκεια της παράτασης των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, διευκρινίζει τα εξής.

Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) έλαβε την απόφαση για την εφαρμογή της 4ης αλλαγής στην παράταση, και η FIFA την ανακοίνωσε τον Μάρτιο του 2018 και την έθεσε σε ισχύ στους «κανόνες του παιχνιδιού» από την 1η Ιουνίου 2018.

Η FIFA εφάρμοσε για πρώτη φορά την 4η αλλαγή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, τον Ιούνιο του 2018.”

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις