Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Εθνική Ελλάδος: Ήττα από Ελβετία στο άδειο ΟΑΚΑ! Θέλει δουλειά ακόμα

Εθνική Ελλάδος: Ήττα από Ελβετία στο άδειο ΟΑΚΑ! Θέλει δουλειά ακόμα
φωτο eurokinisi

Ήττα για την Εθνική Ελλάδος στο φιλικό με την Ελβετία. Η ομάδα του Σκίμπε δεν τα κατάφερε κόντρα στους Ελβετούς και έχασε με 1-0 στο “κρύο” ΟΑΚΑ, παρότι ο Γερμανός ξεκίνησε όλους τους “βασικούς”, για ένα νέο ξεκίνημα.

Δεν τα κατάφερε η Εθνική Ελλάδος, στο πρώτο της φιλικό μετά το τέλος των Προκριματικών του Μουντιάλ, αφού σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, έχασε με 1-0 από την Ελβετία, η οποία και προετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στη μεγάλη διοργάνωση του καλοκαιριού.

Ο Μίκαελ Σκίμπε παρέταξε την Εθνική μας με τη “βασική” της ενδεκάδα, αλλά σε κανένα σημείο του αγώνα δεν βρήκε ρυθμό. Δεν κατάφερε έτσι να κάνει με το “δεξί” την αρχή της νέας προσπάθειας, που θα έχει ως απώτερο στόχο την επιστροφή στις μεγάλες διοργανώσεις μετά και τον τελευταίο αποκλεισμό.

Χωρίς να είναι πολύ καλύτερη, η εθνική Ελβετίας κατάφερε να πάρει τη νίκη, με ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό γκολ του Τζεμαϊλί στο 59ο λεπτό του αγώνα. Από την πλευρά της όμως η Εθνικής μας, εμφάνισε για μία ακόμη φορά τα συνηθισμένα προβλήματά της στην επίθεση, δημιουργώντας ελάχιστες φάσεις μπροστά από την εστία του Ζόμερ.

Το παιχνίδι

Σε ένα “κρύο” ΟΑΚΑ, όπου λιγότεροι από 2.000 θεατές έδωσαν το “παρών”, οι δύο ομάδες άργησαν να βρουν ρυθμό, με τα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα να προσφέρουν ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Μία συνεργασία του Φορτούνη με το Μήτρογλου στο 20ο λεπτό όμως, φάνηκε να ξυπνά τις δύο ομάδες, καθώς από εκείνο το σημείο του αγώνα και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, έγιναν πολύ πιο απειλητικές, με αρκετές τελικές και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Στο 27′ ο Τζεμαϊλί σούταρε λίγο πάνω από την εστία του Καρνέζη και στο 35′ ο Σεφέροβιτς σέντραρε επικίνδυνα με τον Τζεμαϊλί να μην προλαβαίνει για λίγο, ενώ στη συνέχεια ήταν η ώρα την Εθνικής μας να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να απειλήσει. Στο 37΄ ο Ζόμερ πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Τοροσίδη, ενώ στο 40′, Δώνης, Μήτρογλου και Μπακασέτας συνδυάστηκαν υπέροχα με τον επιθετικό της Μαρσέιγ να κάνει καλό σουτ, το οποίο όμως κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα η Ελβετία έχασε την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου 45λέπτου, με τον Εμπολό να “νικά” τον Παπασταθόπουλο, αλλά την μπάλα να σταματά τελικά στο δοκάρι του Καρνέζη, για το τελικό 0-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, η Εθνική μας εμφανίστηκε αλλαγμένη προς το χειρότερο και η Ελβετία κατάφερε να το εκμεταλλευτεί από νωρίς, πιέζοντας από την αρχή και πετυχαίνοντας τελικά το γκολ της νίκης στο 59ο λεπτό.  Ο Σεφέροβιτς έκανε εξαιρετική σέντρα από δεξιά στον Τζεμαϊλί, ο οποίος με ακόμη καλύτερο γυριστό σουτ, κατάφερε να νικήσει το Έλληνα γκολκίπερ για να διαμορφώσει το 0-1 για την Ελβετία.

Η Ελλάδα συνέχισε να μην έχει αντίδραση όμως και στο 69΄οι φιλοξενούμενοι έφθασαν κοντά στο 2-0, με τον Γκαβράνοβιτς να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά τον Καρνέζη να κάνει σωτήρια απόκρουση με τα πόδια.

Στη συνέχεια οι αλλαγές του Σκίμπε, με τον Μπακάκη και το Χριστοδουλόπουλο να περνούν πρώτοι στο γήπεδο, έδωσαν μία επιθετικότητα στην Εθνική μας, αλλά τίποτα παραπάνω. Έτσι, πέραν μιας φάσης στο 76′, από προσπάθεια του μεσοεπιθετικού της ΑΕΚ, δεν άλλαξε κάτι στο ματς και οι Ελβετοί κατάφεραν να φύγουν με το διπλό, από τη φιλική αναμέτρηση στο άδειο ΟΑΚΑ.

Οι συνθέσεις

Ελλάδα (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης (63’ Χριστοδουλόπουλος), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (79’ Σταφυλίδης), Ρέτσος, Ζέκα, Σάμαρης (72’ Κουρμπέλης), Μπακασέτας, Δώνης (63’ Μπακάκης), Φορτούνης (76’ Πέλκας), Μήτρογλου (72’ Κουλούρης)

Ελβετία (Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λιχτστάινερ (60’ Λανγκ), Ακανζί, Εμπολό (73’ Oμπερλίν), Φρόιλερ (60’ Φερνάντες), Σεφέροβιτς (60’ Γκαβράνοβιτς), Τζάκα, Μπεχράμι (60’ Τσούμπερ), Ροντρίγκες, Τζεμαϊλί, Σαρ

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις