Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Εθνική Ελλάδος – Σκίμπε: Σίγουρος για τα μπαράζ

Εθνική Ελλάδος – Σκίμπε: Σίγουρος για τα μπαράζ

Νίκη και φύγαμε… για τα μπαράζ του Μουντιάλ! Αυτή είναι η ουσία και η Ελλάδα είναι τυχερή που παίζει στην τελευταία αγωνιστική με τον πιο αδύναμο κρίκο του ομίλου της, Γιβραλτάρ.

Ο Σκίμπε μιλώντας πριν από το τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας είπε μεταξύ άλλων: «η δεύτερη θέση εξαρτάται από εμάς, αλλά πρέπει να αποδεικνύεις κάθε φορά με την απόδοσή σου ότι αξίζεις. Ελπίζεις, βέβαια, πάντα και σε λίγη τύχη». Η παραδοχή αυτή είναι και έμμεση σιγουριά για την πρόκριση στα μπαράζ του Μουντιάλ.

«Όλοι θέλουμε να είμαστε στη Ρωσία, να λάβουμε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά γνωρίζαμε και τις δυσκολίες αυτής της πορείας. Πρώτα έπρεπε να γίνουμε ομάδα και επίσης, είχαμε δύσκολους αντιπάλους, ειδικά το Βέλγιο, με παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Τώρα, η δεύτερη θέση εξαρτάται από εμάς, αλλά πρέπει να αποδεικνύεις κάθε φορά με την απόδοσή σου ότι αξίζεις. Ελπίζεις, βέβαια, πάντα και σε λίγη τύχη.

Είμαι χαρούμενος, επειδή η ομάδα, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, έχει καταφέρει να είναι ανταγωνιστική. Θα ένιωθα πιο επιτυχημένος αν είχαμε καταφέρει να κερδίσουμε σε όλα τα παιχνίδι», είπε στην αρχή ο ομοσπονδιακός κόουτς.

«Δεν ενδιαφέρομαι για το τι γίνεται στους άλλους αγώνες. Μετά το παιχνίδι με την Κύπρο είδα τι έγινε στο Βοσνία-Βέλγιο. Ίσως οι παίκτες να επηρεάζονται περισσότερο. Οι παίκτες παίζουν με την καρδιά τους αυτόν τον ενάμιση χρόνο, έρχονται και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Είμαστε σίγουρα καλύτεροι στην άμυνα από ότι στην επίθεση, αλλά είναι κάτι που θα δουλέψουμε, για να έχουμε ισορροπία», πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε και στους Φορτούνη και Χριστοδουλόπουλο: «Eίμαι πολύ ευχαριστημένος με τη δουλειά που κάνει ο Κώστας Φορτούνης, ακολούθησε τις οδηγίες μου, ήταν εξίσου καλός σε άμυνα και επίθεση. Ξέρω ότι ο Λάζαρος είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ήθελα όμως να στηριχτώ περισσότερο στην άμυνα και να χρησιμοποιήσω στις δύο πλευρές τα δίδυμα Μάνταλου-Τοροσίδη και Τζαβέλλα-Σταφυλίδη. Ίσως δούμε αύριο τον Λάζαρο, αλλά και τους επόμενους μήνες» ήταν τα λόγια του.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις