Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Εθνική Ελπίδων: Πάλεψε για την ανατροπή, αλλά… Αποκλεισμός με δύο ήττες για τη “Γαλανόλευκη”

Εθνική Ελπίδων: Πάλεψε για την ανατροπή, αλλά… Αποκλεισμός με δύο ήττες για τη “Γαλανόλευκη”
epo.gr

Χάθηκε το… όνειρο! Η Εθνική Ελπίδων δεν κατόρθωσε να κάνει την ανατροπή απέναντι στην Αυστρία και αποκλείστηκε από την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Μετά την ήττα της Τούμπας (0-1), η “Γαλανόλευκη” ηττήθηκε απόψε με το ίδιο σκορ και στο Σεντ Πόλτεν, με γκολ του Γκρμπιτς στο 51΄.

Η Εθνική Ελπίδων ηττήθηκε με 1-0 και στους δυο αγώνες μπαράζ κόντρα στην Αυστρία και έχασε την πρόκριση στην τελική φάση του EURO-U21 που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η “Γαλανόλευκη” είχε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο το βράδυ της Τρίτης (20.11.2018) μέσα στην Αυστρία, αλλά δεν κατάφερε σε αυτό το διάστημα -που είχε εμφανέστατη υπεροχή- να φτάσει σε ένα γκολ. Το τέρμα των γηπεδούχων στο 51′ φάνηκε πως απογοήτευσε πολύ τους παίκτες του Αντώνη Νικοπολίδη, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν στη συνέχεια του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι…

Η Εθνική Ελπίδων μπήκε στο ματς με το… πόδι στο γκάζι ψάχνοντας το γκολ που θα ισοφάριζε πολύ νωρίς την ήττα της μέσα στην Τούμπα από την Αυστρία. Η παρουσία του Ευθύμη Κουλούρη στην ενδεκάδα έκανε πιο επικίνδυνη τη “Γαλανόλευκη” και στο 8′ χάθηκε η πρώτη της μεγάλη ευκαιρία. Ο Σάλιακας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Λάμπρου έπιασε την κοντινή κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Εθνική Ελπίδων: Δάκρυσε ο Σάλιακας στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου! video

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεση τους μετά το δεκάλεπτο,ι ισορρόπησαν το παιχνίδι και στο 11′ είδαν τον Κότσαρη να διώχνει το σουτ του Ούλμαν. Η συνέχεια όμως ανήκε στην Ελλάδα. Η ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη πλησίασε αρκετές φορές στο γκολ. Στο 17′ ο Κυριακόπουλος σούταρε από μακριά, αλλά η μπάλα πέρασε εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Σλάγκερ. Στα χέρια του Αυστριακού γκολκίπερ πήγε η μπάλα μετά τη δυνατή κεφαλιά του Καραχάλιου (27′), ενώ το ψιλοκρεμαστό πλασέ του Λάμπρου κατέληξε άουτ.

Παρά το βελτιωμένο πρόσωπο που έδειξε η Εθνική Ελπίδων, δεν κατάφερε στο πρώτο μέρος να βρει το… δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Μάλιστα, στο 42′ η άμυνα της “κοιμήθηκε” και κινδύνεψε να δεχθεί το 1-0, αλλά ο Κότσαρης έδιωξε ενστικτωδώς το κοντινό σουτ του Βέμπερ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με άσχημο τρόπο για την “Γαλανόλευκη” αφού στο 51′ δέχθηκε το 1-0, από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκρίμπιτς.

Η εξέλιξη αυτή “έκοψε τα πόδια” των διεθνών, που έδειξαν αρκετό εκνευρισμό στις κινήσεις τους. Για αρκετά λεπτά. Προς το… φινάλε του αγώνα πάντως οι Έλληνες διεθνείς ανέβασαν την απόδοση τους, αν και οι γηπεδούχοι είχαν πολλά.. τρεξίματα, κάτι που τους βοήθησε να μην απειληθούν ιδιαίτερα. Ο Κωστόπουλος μπήκε στο 80′ για να στηρίξει τον Κουλούρη στην επίθεση, αλλά ούτε αυτό έφερε το γκολ που θα έδινε μικρές ελπίδες στη “γαλανόλευκη”, με το τελικό 1-0 να δίνει την πρόκριση στην Αυστρία.

Οι συνθέσεις

Αυστρία (Βέρνερ Γκρέγκοριτς): Σλάγκερ, Ούλμαν, Βόμπερ, Πος, Ίνγκολιτς, Λίενχαρτ, Λιούμπιτς, Βολφ (90΄ Ντάνσο), Λάιμερ, Μπαουμγκάρτνερ Κρ. (71΄ Χόρβαθ), Γκρμπιτς (61΄ Κβάσινα).

Ελλάδα (Αντώνης Νικοπολίδης): Κότσαρης, Κυριακόπουλος, Πασαλίδης, Χατζηδιάκος, Σάλιακας, Καραχάλιος, Γαλανόπουλος (80΄ Κωτσόπουλος), Λημνιός, Μπουζούκης (65΄ Ανδρούτσος), Λάμπρου (57΄ Χατζηγιοβάνης), Κουλούρης.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις