Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Εθνική Ισπανίας: Οι τρεις αλλαγές και η ενσωμάτωση του Πικέ μετά το δημοψήφισμα

Εθνική Ισπανίας: Οι τρεις αλλαγές και η ενσωμάτωση του Πικέ μετά το δημοψήφισμα

Σε τρεις αλλαγές υποχρεώθηκε να προχωρήσει ο Ζουλιέν Λοπετέγκι, στην αποστολή της εθνικής Ισπανίας για τα δύο τελευταία ματς των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Αλβάρο Μοράτα και ο Αντρές Ινιέστα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο πρώτος στο ντέρμπι της Premier League μεταξύ της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Σίτι και ο δεύτερος στην αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τη Λας Πάλμας, και δεν είναι σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους «φούριας ρόχας», στα παιχνίδια με Αλβανία και Ισραήλ.

Παράλληλα, το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Ντάνι Καρβαχάλ (ιογενής περικαρδίτιδα) τον θέτει επίσης εκτός πλάνων του Ισπανού ομοσπονδιακού, ο οποίος κάλεσε στη θέση των τριών, τον Αλβάρο Οντριοθόλα της Ρεάλ Σοσιεδάδ, τον Τζόναθαν Βιέρα της Λας Πάλμας και τον βετεράνο Αρίτζ Αντούριθ της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ενσωμάτωση στην εθνική Ισπανίας του Ζεράρ Πικέ, ο οποίος εκφράστηκε ανοιχτά υπέρ του αιματοβαμμένου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας και αρχικώς υποστήριξε χθες την άποψη να μην κατέβει η Μπαρτσελόνα στον αγώνα με τη Λας Πάλμας (που τελικά διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών).

Στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, ο αμυντικός των «μπλαουγκράνα» είπε ότι είναι διατεθειμένος να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα, αν ο Λοπετέγκι ή η ομοσπονδία θεωρούν πως οι απόψεις του προκαλούν πρόβλημα στο ισπανικό συγκρότημα. Ο Πικέ έχει κληθεί για τα ματς με Αλβανία και Ισραήλ και αναμένεται να μεταβεί σήμερα στη Μαδρίτη για να ενσωματωθεί στην αποστολή.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις