Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Εθνική Νέων: Το… όνειρο της πρόκρισης “έσβησε” με “τριάρα”!

Εθνική Νέων: Το… όνειρο της πρόκρισης “έσβησε” με “τριάρα”!
epo.gr

Έχασε την πρόκριση μέσα από τα χέρια της. Η Εθνική Νέων ηττήθηκε από την Τσεχία με 3-1 και δεν θα αγωνιστεί στα τελικά του Euro U19. Η αντίπαλος της “Γαλανόλευκης” εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία της Αγγλίας με τη Δανία (2-2) και πήρε το”εισιτήριο”.

Μεγάλη ευκαιρία να προκριθεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έχασε η Εθνική Νέων, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 από την Τσεχία στο Λάφμπορο, στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της για τον 2ο όμιλο της elite round.

Η “Γαλανόλευκη” μπορούσε να προκριθεί ακόμα και με ισοπαλία (από τη στιγμή που η οικοδέσποινα Αγγλία ήρθε ισόπαλη την ίδια ώρα με τη Δανία 2-2), αλλά δεν τα κατάφερε να… χαρεί.

Η Εθνική Νέων προηγήθηκε μόλις στο 10′ με τον Εμμανουηλίδη, όμως οι Τσέχοι “γύρισαν” το ματς με τα γκολ των Ζλατοχλάβεκ (27΄), Χεζούτσκι (60΄) και Χαϊντενράιχ (90+5΄ με πέναλτι) και πήραν την πρωτιά και την πρόκριση.

Οι συνθέσεις:

Τσεχία: Κόβαρ, Μίκα, Χάιντενραϊχ, Ζίμα, Φουκάλα, Σλαμένα (79’ Σολίλ), Ματσάτσεκ, Όστρακ (46’ Χεζούτσκι), Σουλτς, Κονοπάσεκ (78’ Χούνιγκ), Ζλατοχλάβεκ (62’ Κεπλ).

Ελλάδα (Γιάννης Γκούμας): Νικοπολίδης (31’ Μανδάς), Λύρατζης, Αντζουλάς (69’ Μιχαϊλίδης), Διαμάντης, Τσαούσης, Τσιγγάρας, Μπότος, Μελιόπουλος (39’ Νεοφυτίδης), Γαϊτανίδης (69’ Γκαργκαλατζίδης), Εμμανουηλίδης, Σέχου.

Η τελική βαθμολογία του ομίλου

Τσεχία 6 (7-6)

Ελλάδα 4 (5-6)

Αγγλία 4 (7-5)

Δανία 2 (5-7)

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις