Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Europa League: “Μίλησαν” οι έδρες! Τα αποτελέσματα των προημιτελικών [vids]

Άρσεναλ
ΦΩΤΟ reuters

Με τέσσερις νίκες των γηπεδούχων, ολοκληρώθηκαν τα πρώτα παιχνίδια για τους “8” του Europa League. Ματσάρα με 6 γκολ στο Λάτσιο-Ζάλτσμπουργκ, ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για Άρσεναλ και Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ η Μαρσέιγ του Κώστα Μήτρογλου έχασε με 1-0 από τη Λειψία, στο πιο “ανοιχτό” ζευγάρι για τη ρεβάνς.

Η Άρσεναλ με τη νίκη της με 4-1 κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Ατλέτικο Μαδρίτης που κέρδισε με το “καθαρό” 2-0 τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας έγιναν τα απόλυτα φαβορί για τα δύο πρώτα “εισιτήρια” στους “4” του Europa League. “Βήμα” πρόκρισης και για τη Λειψία που κέρδισε με 1-0 τη Μαρσέιγ στη Γερμανία, αλλά και για τη Λάτσιο που μέσα σε 2 λεπτά, μετέτρεψε το 2-2 σε 4-2 κόντρα στη Ζάλτσμπουργκ.

Στο Λονδίνο, η Άρσεναλ ήταν “καταιγιστική” από την αρχή και “διέλυσε” με 4-1 από το πρώτο ημίχρονο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ράμσεϊ και Λακαζέτ πέτυχαν από δύο τέρματα και έτσι παρά την προσωρινή ισοφάριση του Γκολόβιν σε 1-1, έγιναν το απόλυτο φαβορί για μια θέση στην 4άδα του Europa League.

Στη Λειψία, ένα γκολ του Βέρνερ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στους Γερμανούς κόντρα στη Μαρσέιγ. Βασικός ο Μήτρογλου για τη γαλλική ομάδα, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και αντικαταστάθηκε στο 8ο’.

“Καθαρό” σκορ πρόκρισης εξασφάλισε από το πρώτο ματς η Ατλέτικο Μαδρίτης, επικρατώντας με 2-0 της Σπόρτινγκ Λισαβόνας με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, από τον Κόκε και τον Γκριεζμάν.

Τέλος στο “ματς της βραδιάς” η Λάτσιο κατάφερε τελικά στο τέλος, να πάρει μια διαφορά δύο τερμάτων από τη Ζάλτσμπουργκ ενόψει της ρεβάνς. Οι Αυστριακοί ισοφάρισαν προσωρινά σε 2-2 με τον Μιναμίνο στο 71′, αλλά με ένα τρομερό δίλεπτο από το 74′ μέχρι το 76′, οι Ιταλοί ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο τελικό 4-2.

Τα πρώτα ματς των προημιτελικών

Λειψία – Μαρσέιγ 1-0 (45’+1 Βέρνερ)

Άρσεναλ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4-1 (9’και 28′ Ράμσεϊ, 23′ πεν. και 35′ Λακαζέτ / 15′ Γκολόβιν)

Ατλέτικο – Σπόρτινγκ 2-0 (1′ Κόκε, 40′ Γκριεζμάν)

Λάτσιο – Ζάλτσμπουργκ 4-2 (8′ Λούλιτς, 49′ Παρόλο, 74′ Φελίπε Άντερσον, 76′ Ιμόμπιλε / 30′ πέν. Μπερίσα, 71′ Μιναμίνο)

Σε μία εβδομάδα οι ρεβάνς  (12/4)

Τα βίντεο των αγώνων


 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις