Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Φιλική νίκη… ηρεμίας για τον Ολυμπιακό! Άνοιξε “λογαριασμό” ο Χριστοδουλόπουλος – video

Φιλική νίκη… ηρεμίας για τον Ολυμπιακό! Άνοιξε “λογαριασμό” ο Χριστοδουλόπουλος – video
ΦΩΤΟ eurokinissi

Μετά από δύο απόλυτα αρνητικά αποτελέσματα σε φιλικούς αγώνες, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε βελτιωμένος και κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στην Γκεζτέπε στην Ολλανδία, με σκόρερ τον Χριστοδουλόπουλο.

Με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ σε αγώνα του Ολυμπιακού, οι Πειραιώτες επικράτησαν με 1-0 της τουρκικής Γκεζτέπε, σε μία νίκη που αναμένεται να φέρει ηρεμία στην ομάδα, μετά τα δύο “βαριά” σκορ στα προηγούμενα φιλικά.

Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και με τον Λάζαρο και τον Φετφατζίδη να έχουν “κέφια” θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ, αλλά ο Ανσαριφάρντ σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες στο ματς.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί ουσιαστικά στην πρώτη φάση του αγώνα κόντρα στην Γκεζτέπε. Από ένα κόρνερ του Φετφατζίδη, ο Σισέ και ο Νικολάου έστειλαν την μπάλα προς την εστία με διαδοχικές κεφαλιές και ο Χριστοδουλόπουλος από κοντά τελείωσε την φάση για το 1-0.

Μόλις δύο λεπτά αργότερα μάλιστα, ο Λάζαρος θα μπορούσε να διπλασιάσει τα γκολ για τον ίδιο και την ομάδα, όμως η τρομερή εκτέλεσή του σε ένα μακρινό φάουλ, κατέληξε στο δοκάρι του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Στη συνέχεια η Γκεζτέπε προσπάθησε να αντιδράσει και έχασε τη δική της πρώτη ευκαιρία στο 23ο λεπτό, με τον Ταϊφούρ να πλασάρει εύκολα μέσα στην περιοχή, αλλά να στέλνει την μπάλα πάνω στον Χουτεσιώτη.

Το ανέβασμα των Τούρκων έδωσε όμως χώρους στον Ολυμπιακό, με τον Ανσαριφάρντ να απειλεί στην αντεπίθεση μόλις 2 λεπτά αργότερα, με ωραία προσπάθεια αλλά και υπερβολικά δυνατό σουτ, που έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Αυτή ήταν όμως και η τελευταία καλή φάση μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αφού στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και έτσι έμεινε αυτό το 1-0 στο πρώτο 45λεπτο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η άσχημη “εικόνα” και των δύο ομάδων συνεχίστηκε, με το θέαμα να είναι τραγικό και να μην υπάρχει ουσιαστικά ούτε μία αξιόλογη φάση, μέχρι και τον 60ο λεπτό. Στο σημείο αυτό, ο Ανσαριφάρντ κατάφερε να δημιουργήσει μία ακόμη ευκαιρία για τους “ερυθρόλευκους”, κάνοντας μία ακόμα ωραία προσπάθεια μέσα στην περιοχή, αλλά πλασάροντας και πάλι άστοχα.

Η Γκεζτέπε απάντησε στο 66′ με ένα σουτ του Καγιάν, αλλά και στο 73′ με μια κεφαλιά του Καντά από κοντά να στέλνει τη μπάλα άουτ. Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός έχασε μία ακόμη καλή ευκαιρία στο 76ο λεπτό, με τον Ανσαριφάρντ να πλασάρει και πάλι άουτ, από ωραία μπαλιά του Φετφατζίδη.

Οι πολλές αλλαγές στη συνέχεια ουσιαστικά έδωσαν τέλος στο ματς και με τον διαιτητή να σφυρίζει οφσάιντ σε ένα γκολ του Καντά στις καθυστερήσεις, το 1-0 του ημιχρόνου, ήταν και το τελικό σκορ, με τον Ολυμπιακό να παίρνει μία νίκη που σίγουρα θα ηρεμήσει τα “πνεύματα” στο εσωτερικό της ομάδας.

Οι συνθέσεις στο Ολυμπιακός – Γκεζτέπε

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Χουτεσιώτης, Μασούρας, Σισέ, Νικολάου, Κούτρης (81′ Τσιμίκας), Ανδρούτσος, Χατζισαφί, Φετφατζίδης, Πάρντο (81′ Ευαγγέλου), Χριστοδουλόπουλος (70′ Μάνος), Ανσαριφάρντ.

Γκέζτεπε (Ταμέρ Τουνά): Μπακιρμπάς, Τραορέ, Ρέις, Χακάν, Γκασαμά, Πόκο, Κάστρο, Ενγκαντό, Μπινιόλ, Ακμπουνάρ, Γκουφράν.

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις