Τετάρτη, 8 Μαΐ
25oC Αθήνα

Financial Times: “Η FA αποδέχθηκε πρόταση για την πώληση του Γουέμπλεϊ”

Financial Times: “Η FA αποδέχθηκε πρόταση για την πώληση του Γουέμπλεϊ”
ΦΩΤΟ Reuters

Η Αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία εμφανίζεται να έχει αποδεχθεί την πρόταση που της έχει γίνει για την πώληση του Γουέμπλεϊ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Financial Times -αλλά και αρκετά Μέσα από την Αγγλία- η F.A. αποδέχθηκε την πρόταση που της έχει κάνει ο ιδιοκτήτης της Φούλαμ και των Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρ, Σαχίντ Καν, για την πώληση του Γουέμπλεϊ.

Η συγκεκριμένη πρόταση είναι ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ, την οποία ο Σαχίντ Καν είχε είχε υποβάλλει το ΔΣ της ομοσπονδίας τον περασμένο Απρίλιο και πλέον φαίνεται πως έγινε αποδεκτή.

Το deeal πάντως θα πρέπει να επικυρωθεί αρχικά στο αυριανό (27.09.2018) ΔΣ της ομοσπονδίας και στη συνέχεια από την ολομέλεια της FA η οποία αποτελείται από 127 μέλη.

Στην περίπτωση που αλλάξει τελικά… χέρια το Γουέμπλεϊ, δεν θα υπάρξει πρόβλημα για την εθνική ομάδα της Αγγλίας. Στην πρόταση του Σαχίν Καν αναφέρεται πως τα “τρία λιοντάρια” θα συνεχίσουν να δίνουν τους εντός έδρας αγώνες τους στο Γουέμπλεϊ, ενώ δεν θα αλλάξουν “στέγη” ούτε και οι τελικοί Κυπέλλου.

 Οι υπεύθυνοι της F.A. σχεδιάζουν να επενδύσουν 400 εκατ. ευρώ στις μικρότερες ποδοσφαιρικές κατηγορίες της Αγγλίας, ποσά που θα τους επιτρέψουν να καλύψουν το κόστος για εκατοντάδες νέους αγωνιστικούς χώρους. Με την επικύρωση της συμφωνίας, η αγγλική ομοσπονδία δεν θα εμπλέκεται πλέον στην καθημερινή διαχείριση του σταδίου, το οποίο κόστισε 757 εκατομμύρια λίρες μετά την κατεδάφιση του παλιού Γουέμπλεϊ το 2000. όσον αφορά τον Καν, θα καρπώνεται τα έσοδα από τη διοργάνωση στο Γουέμπλεϊ μη αθλητικών γεγονότων, όπως συναυλίες και συνέδρια.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις