Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Φινλανδία – Ελλάδα: Η πρωτιά… περνάει από το Τάμπερε

Φινλανδία – Ελλάδα: Η πρωτιά… περνάει από το Τάμπερε
ΦΩΤΟ eurokinissi

Σημαντική “αποστολή” έχει απόψε η εθνική Ελλάδας στο Τάμπερε με τη Φινλανδία (21:45, NewsIt.gr, COSMOTE SPORT 1, EPSILON TV), στην προσπάθεια της να κατακτήσει την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο της League C του Nations League.

Η εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει στο Τάμπερε την Φινλανδία, σε μια αναμέτρηση που μπορεί να κρίνει πολλά στην υπόθεση κατάκτησης της πρώτης θέσης στο 2ο όμιλο της League C στο Nations League.

Η “Γαλανόλευκη” θέλει να φύγει με το “τρίποντο” από τη Φινλανδία, κάτι που θα τη φέρει ισόβαθμη στην κορυφή του ομίλου με τους Σκανδιναβούς. Η ομάδα του Σκίμπε πάντως… βολεύεται και με την ισοπαλία, αφού στον αμέσως επόμενο αγώνα υποδέχεται τη σημερινή της αντίπαλο τον προσεχή Νοέμβριο, ενώ θα ακολουθήσει και ο εντός έδρας -τελευταίος αγώνας των ομίλων- με την ουραγό Εσθονία.

Η Φινλανδία οδηγεί την κούρσα στο γκρουπ, έχοντας τρεις νίκες με το ίδιο σκορ (1-0) και με μοναδικό σκόρερ τον Πούκι! Οι δύο επιτυχίες των Σκανδιναβών σημειώθηκαν στην έδρα τους (Ουγγαρία, Εσθονία) και η άλλη την περασμένη Παρασκευή (12/10) στο Ταλίν.

Το ταξίδι στο Τάμπερε με την εθνική Ελλάδας δεν έκανε ο Δημήτρης Κουρμπέλης, που τραυματίστηκε απέναντι στην Ουγγαρία και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο του αγώνα του ΟΑΚΑ από τον Τζιόλη. Αυτός είναι άλλωστε και ο παίκτης που πιθανότατα να τον αντικαταστήσει στην αρχική ενδεκάδα.

Ο Μίχαελ Σκίμπε άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρατάξει την εθνική Ελλάδας με αλλαγές, σε σχέση με τον αγώνα με τους Μαγυάρους.

Η πιθανή 11άδα: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιμίκας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ζέκα, Τζιόλης, Μπακασέτας, Φορτούνης, (Πέλκας ή Χριστοδουλόπουλος) και Μήτρογλου

Η βαθμολογία του ομίλου της Εθνικής

1. Φινλανδία 9 (3-0)

2. Ελλάδα 6 (3-2)

3. Ουγγαρία 3 (2-3)

4. Εσθονία 0 (0-3)

Ευνοϊκή… παράδοση για τη “Γαλανόλευκη”

Από το 1966 και τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 1968 που πρωτοσυναντήθηκαν και σε σύνολο 14 αγώνων, η εθνική Ελλάδας μετρά 7 νίκες, οι Φινλανδοί 4, ενώ τρία παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Η ευρύτερη σε σκορ νίκη της “Γαλανόλευκης” κόντρα στους Σκανδιναβούς ήταν το εντυπωσιακό 8-1 (11.10.1978) στο γήπεδο της Λεωφόρου, για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών. Αντίστοιχα, η πιο βαριά ήττα της ελληνικής ομάδας ήταν 5-1 και καταγράφηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2001 στο Ελσίνκι, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2002. Τα τέρματα είναι 26-18 υπέρ της Ελλάδας.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις