Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Φινλανδία – Ελλάδα 2-0 ΤΕΛΙΚΟ: Έχασε δίκαια η Εθνική! “Αποχαιρετά” ουσιαστικά το Nations League

Φινλανδία – Ελλάδα 2-0 ΤΕΛΙΚΟ: Έχασε δίκαια η Εθνική! “Αποχαιρετά” ουσιαστικά το Nations League
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η Εθνική Ελλάδας ήταν τραγική στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κόντρα στη Φινλανδία και δίκαια γνώρισε την ήττα από τους Φινλανδούς, οι οποίο χωρίς να εντυπωσιάσουν από την πλευρά τους, βρήκαν δύο γκολ και πήραν τη νίκη, που τους εξασφαλίζει ουσιαστικά την πρώτη θέση στον όμιλο του Nations League.

Συνεχίζοντας τις απογοητευτικές της εμφανίσεις στο Nations League, η Εθνική Ελλάδας γνώρισε και δεύτερη ήττα στη διοργάνωση, χάνοντας με 2-0 από τη Φινλανδία, που”προελαύνει” στο δεύτερο όμιλο της League C.

Σε ένα κακό ποιοτικό ματς, η ομάδα του Σκίμπε δέχθηκε το 1-0 στην πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου, λόγω μιας κακής αντίδρασης στην άμυνα, που είχε μόλις αλλάξει εξαιτίας της αναγκαστικής αποχώρησης του Παπασταθόπουλου. Ο Σοΐρι έκανε το 1-0 με σουτ μέσα στην περιοχή, αλλά η συνέχεια ήταν ακόμη χειρότερη για την Ελλάδα, αφού η ίδια δεν μπορούσε να “απειλήσει” στην επίθεση και οι γηπεδούχοι “χτύπαγαν” στην αντεπιθέσεις, για να βρουν τελικά και το 2-0, με τον Καμάρα στο 89′.

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη σε 4 ματς για τη Φινλανδία, που έχει πλέον 12 βαθμούς στον δεύτερο όμιλο της τρίτης κατηγορίας, έναντι 6 της Ελλάδας, που αποχαιρέτησε ουσιαστικά πρόωρα το Nations League.

Παρακολουθήστε LIVE το Φινλανδία – Ελλάδα από το newsit.gr

Ο Μίκαλε Σκίμπε δεν έχει στη διάθεσή του για το συγκεκριμένο παιχνίδι, τον Δημήτρη Κουρμπέλη, που τραυματίστηκε στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στην Ουγγαρία, με τον Αλέξανδρο Τζιόλη να είναι ο πιθανότερος αντικαταστάτης του στην ενδεκάδα.

Η προϊστορία στα Φινλανδία – Ελλάδα

Από το 1966 και τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 1968 που πρωτοσυναντήθηκαν και σε σύνολο 14 αγώνων, η εθνική Ελλάδας μετρά 7 νίκες, οι Φινλανδοί 4, ενώ τρία παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Η ευρύτερη σε σκορ νίκη της “γαλανόλευκης” κόντρα στους Σκανδιναβούς ήταν το εντυπωσιακό 8-1 (11.10.1978) στο γήπεδο της Λεωφόρου, για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών. Αντίστοιχα, η πιο βαριά ήττα της ελληνικής ομάδας ήταν 5-1 και καταγράφηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2001 στο Ελσίνκι, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2002. Τα τέρματα είναι 26-18 υπέρ της Ελλάδας.

Η βαθμολογία στον 2ο όμιλο

League C

Group 2
Φινλανδία 9 (3)
Ελλάδα 6 (3)
Ουγγαρία 3 (3)
Εσθονία 0 (3)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις