Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Γεραπετρίτης: “Δεν έχουμε διάθεση να… καπελώσουμε ΕΠΟ – Superleague”! Τι δήλωσε για Ντέμη

Γεραπετρίτης: “Δεν έχουμε διάθεση να… καπελώσουμε ΕΠΟ – Superleague”! Τι δήλωσε για Ντέμη
Intime.gr

Πέρα από το θέμα της πολυιδιοκτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με FIFA – UEFA για την… επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα υπάρξει προσωρινή διοικούσα επιτροπή. Αν φτιαχτεί κάποια, θα έχει απλά συμβουλευτικό χαρακτήρα. Τι ανέφερε για την επαφή που υπήρξε με τον Ντέμη Νικολαΐδη.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ξμίλησε για τη συνάντηση που είχε με UEFA – FIFA, για το μνημόνιο συνεργασίας που θα υπογράψει η Κυβλερνηση, ενώ διέψευσε τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα υπάρξει κανένα… διευθυντήριο πάνω από την ΕΠΟ. Όποια επιτροπή κι αν φτιαχτεί, θα έχει καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν θα “καπελώσει” την Ομοσπονδία και τη Superleague.

Γεραπετρίτης για πολυϊδιοκτησία: “Αφαίρεση βαθμών σε κάθε παιχνίδι” – Έδειξε… υποβιβασμό

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ραντεβού που έγινε με τον Ντέμη Νικολαΐδη και στο ενδεχόμενο ο παλαίμαχος επιθετικός και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ να βοηθήσει στην επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε σχετικά στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΣΚΑΪ”

“Για να υπάρξει η επανεκκίνηση αυτή (σ.σ. του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου), θα πρέπει να υπάρξει η ενεργοποίηση των διεθνών Ομοσπονδιών, της UEFA και της FIFA. Προς την κατεύθυνση αυτή, επισκέφτηκα τη Νιόν, την έδρα της UEFA και είχα μια σειρά από συναντήσεις με τεχνικά κλιμάκια, με αξιωματούχους αλλά και με τον ίδιο τον πρόεδρο της UEFA.

Από αυτό προέκυψε μια απόλυτη συναντίληψη στο ότι υπάρχει μια φθοροποιός κατάσταση στη ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αυτό μπορεί να το δει κάποιος όχι μόνο σε σχέση με τα φαινόμενα εχθροπάθειας που παρατηρούνται άλλα ακόμη και στο καθαρώς αθλητικό κομμάτι. Δηλαδή η πτώση των ελληνικών ομάδων στις βαθμολογίες.” ανέφερε αρχικά.

Click4more:“Σεισμός” στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Αποβολή από τα ευρωπαϊκά κύπελλα για όσους δεν συμμορφωθούν!

Σε ερώτηση για το τι μπορεί να κάνει η UEFA: Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό, η UEFA συμφώνησε απολύτως να παρέχει στην ελληνική Κυβέρνηση μια τεχνογνωσία – τεχνική βοήθεια η οποία θα αφορά όλα τα κεφάλαια του ελληνικού ποδοσφαίρου, δηλαδή θα αφορά την αναδιοργάνωση του, το κομμάτι της διαιτησίας, της βίας και της χειραγώγησης. Οι κατευθύνσεις οι οποίες θα τεθούν από πλευράς UEFA θα καταγραφούν σε ένα μνημόνιο συναντίληψης με την ελληνική Κυβέρνηση το οποίο θα υπογράψει ο ίδιος ο πρόεδρος της UEFA με τον Έλληνα πρωθυπουργό σε επίσκεψη του στην Αθήνα τις προσεχείς ημέρες και οι προτάσεις αυτές θα τεθούν υπόψιν της ελληνικής Πολιτείας, η οποία θα έχει έναν ρυθμιστικό ρόλο στα ζητήματα αυτά.

Για το αν θα υπάρξει ένα διευθυντήριο πάνω από την ΕΠΟ ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε: “Δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως διευθυντήριο. Θα διατηρηθεί βεβαίως η ΕΠΟ, θα εξορθολογιστεί όμως το σύστημα οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο θα τεθεί σε βάσεις οι οποίες θα είναι ανάλογες με ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Δηλαδή, οι ανορθολογισμοί οι οποίοι υφίστανται σήμερα, θα πάψουν να υφίστανται.

Σε ερώτημα για το τι θέση μπορεί να έχει ο Ντέμης Νικολαΐδης στην επόμενη ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε: “Δεν έχουμε συζητήσει καθόλου για στελέχωση επιτροπών που πιθανότατα θα είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα. Δεν είναι η διάθεση μας με κανέναν τρόπο ούτε να χειραγωγήσουμε, ούτε να καπελώσουμε τα υφιστάμενα όργανα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Στο πλαίσιο -περισσότερο- της ενημέρωσης των πραγμάτων και της δικής μου και των συνεργατών του πρωθυπουργού είχαμε μια σειρά από συνομιλίες με προσωπικότητες από το χώρο του ποδοσφαίρου, περιλαμβανομένου και του κ. Νικολαΐδη.

Ο στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη διέψευσε πως “ανακοινώθηκε” από τη μεριά της Κυβέρνησης η συνάντηση με τον Ντέμη Νικολαΐδη και τόνισε πως: “Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει καμία απολύτως σκέψη σε σχέση με τα ονόματα τα οποία τυχών θα αναλάβουν το συμβουλευτικό ρόλο.

Ο κ. Νικολαΐδης έχει μια συγκεκριμένη ιστορία ποδόσφαιρο και έχει αποδείξει τη διάθεση του να έρθει σε… ρήξη όταν κάτι δεν λειτουργεί ορθολογικά, ακόμα και με τους οικείους του. Προφανώς θα ήταν ένα επιλέξιμο πρόσωπο, όπως επίσης θα ήταν και άλλες σπουδαίες προσωπικότητες από το χώρο του ποδοσφαίρου. Εμείς δεν θα σταθούμε σε ομάδες, δεν θα σταθούμε με κανέναν τρόπο σε οπαδικές πιέσεις. Θα σταθούμε μόνο στους ανθρώπους εκείνους που μπορούνε να εισφέρουν για να μπορούμε να πετύχουμε την επανεκκίνηση. Είτε πρόκειται για παλαιούς αθλητές του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ ή των υπολοίπων ομάδων, είτε πρόκειται για ανθρώπους περιφερειακούς του αθλητισμού”

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις