Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Γερμανία: Οργισμένος ο Λεβ με τα ναζιστικά συνθήματα οπαδών

Γερμανία: Οργισμένος ο Λεβ με τα ναζιστικά συνθήματα οπαδών
ΦΩΤΟ reuters

Δεν “μάσησε” τα λόγια του ο Γιόακιμ Λεβ. Ο εκλέκτορας της Γερμανίας “επιτέθηκε” στους οπαδούς των “πάντσερ”, για την αποτρόπαιη τους συμπεριφορά στον πρόσφατο αγώνα της “νασιονάλμάνσαφτ” με την Τσεχία.

Ένα από τα θέματα που σχολίασε ο Γιόακιμ Λεβ -στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα της Γερμανίας με τη Νορβηγία- ήταν η τραγική συμπεριφορά των οπαδών της ομάδας στη νίκη των “πάντσερ” επί της Τσεχίας με 2-1, την Παρασκευή που μας πέρασε.

Τα… καλόπαιδα της Γερμανίας που βρέθηκαν στην “Έντεν Αρένα” της Πράγας φώναξαν ναζιστικά συνθήματα, δεν σεβάστηκαν το ενός λεπτού σιγή που κρατήθηκε, ενώ έβρισαν χυδαία τη μητέρα του σκόρερ των Τσέχων, Τίμο Βέρνερ. Άξιο αναφοράς, πως όλα αυτά έγιναν την 1η Σεπτεμβρίου, 78 χρόνια ακριβώς μετά την εισβολή του Αδόλφου Χίτλερ στην Πολωνία!

Οι παίκτες της Γερμανίας δεν πήγαν στην εξέδρα των οπαδών τους, σαν αντίδραση στη συμπεριφορά τους. Ο αμυντικός των “πάντσερ”, Ματς Χούμελς και ο πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Ράινχαρντ Γκρίντελ, καυτηρίασαν το συμβάν. Σειρά πήρε όμως ο Γιόακιμ Λεβ.

“Είμαι γεμάτος θυμό και είμαι πολύ οργισμένος για αυτό που συνέβη. Είναι κρίμα για τη χώρα μας, που μια ομάδα φερόμενων φιλάθλων, να χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο ως οθόνη για να κάνουν μια επώδυνη επίδειξη. Αυτοί οι άνθρωποι βλάπτουν την εικόνα της Γερμανίας”, είπε μεταξύ άλλων ο ομοσπονδιακός προπονητής της Γερμανίας. “Θα έπρεπε να απαγορευθεί η είσοδος σε αυτά τα άτομα”, πρόσθεσε!

Να αναφέρουμε πως η Γερμανία νίκησε τελικά την Νορβηγία με 6-0 και πήρε την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις