Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Γιουβέντους – Ατλέτικο: “Εκτελεστής”! Ο Κριστιάνο Ρονάλντο της… έσβησε το όνειρο

Γιουβέντους – Ατλέτικο: “Εκτελεστής”! Ο Κριστιάνο Ρονάλντο της… έσβησε το όνειρο
ΦΩΤΟ Reuters

Ξέρει καλύτερα από τον καθέναν να κλείνει… στόματα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε το “όπλο” του, “καθάρισε” μέσα στο Τορίνο την Ατλέτικο Μαδρίτης (3-0) πετυχαίνοντας χατ-τρικ και οδήγησε την Γιουβέντους με πανηγυρικό τρόπο στους “8” του Champions League.

Η φάση των μεγάλων ανατροπών φαίνεται πως είναι η φετινή των “16” του Champions League. Άγιαξ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκαναν την αρχή την περασμένη εβδομάδα και τώρα ήρθε η σειρά της Γιουβέντους να… τρελάνει κόσμο και να πετύχει μια μεγάλη ανατροπή. Μεγάλος πρωταγωνιστής… μα ποιος άλλος, ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η οικογένεια Ανιέλι τα… έσκασε το καλοκαίρι που μας πέρασε για να φέρει τον Πορτογάλο σούπερ σταρ στη “βέκια σινιόρα”, με στόχο να την οδηγήσει στην κορυφή της Ευρώπης και ο Κριστιάνο Ρονάλντο δείχνει έτοιμος να τα καταφέρει. Ο “CR7” πέτυχε χατ-τρικ κόντρα στην Ατλέτικο (3-0) μέσα στο Τορίνο, αποτέλεσμα που… ανέτρεψε την ήττα της Γιουβέντους στη Μαδρίτη και της έδωσε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης με συνολικό σκορ 3-2.

Τα γκολ του αγώνα

Το παιχνίδι…

Η Γιουβέντους στρίμωξε… στα σχοινιά την Ατλέτικο με τη “σέντρα” του ματς και μόλις στο 4′ κατάφερε να σκοράρει με τον Κιελίνι, τέρμα που ακυρώθηκε σωστά, αφού ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε επιθετικό φάουλ στον Όμπλακ.

Η Ατλέτικο προσπάθησε στη συνέχεια να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της κι έτσι να περιορίσει τις επιθετικές προσπάθειες της Γιουβέντους, αλλά στο 27′ ήρθε το 1-0. Ο Μπερναρντέσκι έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο βγήκε στο δεύτερο δοκάρι, κέρδισε τη “μονομαχία” με τον Χουάνφραν και με κεφαλιά νίκησε και τον Όμπλακ.

Αυτό ήταν το 21ο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο με το κεφάλι στο Champions League και το 23ο που πέτυχε κόντρα στην Ατλέτικο σε όλες τις διοργανώσεις. Το ματς διατήρησε τον πολύ καλό του ρυθμό, με τους “ροχιμπλάνκος” να προσπαθούν να γίνουν πιο πιεστικοί. Το σκορ πάντως δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα. Στο 43′ ο “CR 7” πήδηξε στον… ουρανό, κέρδισε κατά κράτος τη μονομαχία με τον Γοδίν, αλλά η κεφαλιά που πήρε δεν ήταν καλή. Στη λήξη του 45λέπτου, ο Μοράτα κατάφερε να πάρει την κοντινή κεφαλιά και να στείλει την μπάλα να περάσει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σέζνι, στην καλύτερη στιγμή των φιλοξενούμενων.

Η Γιουβέντους συνέχισε με.. το πόδι στο γκάζι και στην επανάληψη, επιλέγοντας μάλιστα να επιτεθεί αρκετές φορές με σέντρες. Μόλις στο 49′ κατάφερε να σκοράρει και πάλι. Μετά από σέντρα του Κανσέλο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο νίκησε τον Γοδίν, έπιασε τη δυνατή κεφαλιά, αλλά ο Όμπλακ έδιωξε με το ένα χέρι. Το goal line technology όμως έκανε τον διαιτητή Κάιπερς να δείξει σέντρα και… το 2-0 (24ο γκολ κόντρα στους “ροχιμπλάνκος” και 22ο με κεφαλιά στη διοργάνωση).

Η Γιουβέντους έπαιξε… έξυπνα, έχοντας σκορ παράτασης, την ώρα που η Ατλέτικο έδειξε μεγάλο πρόβλημα στο να φτιάξει κάποια φάση (έδωσε μεγάλη βάση στη… μαζική άμυνα και δεν μπόρεσε να επιτεθεί). Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν και πάλι εκεί για να βάλει την υπογραφή του στην πρόκριση της “βέκια σινιόρα”. Ο Μπερναρντέσκι ανατράπηκε στο 86′ και ο Πορτογάλος εκτέλεσε εύστοχα για το τελικό 3-0 και το 25ο του γκολ κόντρα στους Μαδριλενους.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Στσέζνι, Κιελίνι, Πιάνιτς, Ρονάλντο, Ματουϊντί, Μάντζουκιτς (80΄ Κιν), Μπονούτσι, Ζοάο Κανσέλο, Τσαν, Μπερναρντέσκι, Σπινάτσολα (67΄ Ντιμπάλα)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Γοδίν, Αρίας (77΄ Βιτόλο), Κόκε, Γκριεζμάν, Σαούλ Νίγκεθ, Λεμάρ (57΄ Κορέα), Ρόντρι, Χουάνφραν, Μοράτα, Χιμένες

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις