Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Γιουβέντους – Μίλαν: Τα δώρα των φιναλίστ στον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας

Γιουβέντους - Μίλαν
facebook.com/ACMilan

Βραδιά τελικού Κυπέλλου απόψε στην Ιταλία και μια ημέρα νωρίτερα Γιουβέντους και Μίλαν βρέθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο για την καθιερωμένη επίσκεψη στον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Οι φιναλίστ του Κυπέλλου Ιταλίας και τα διοικητικά στελέχη των Γιουβέντους και Μίλαν αφίχθησαν την ίδια ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο, με το κλίμα να είναι εξαιρετικό.

Το “παρών” στη συνάντηση με τον Σέρτζιο Ματαρέλα έδωσαν ακόμα ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, όπως και αυτός του συνδέσμου διαιτητών.

Ο Σέρτζιο Ματαρέλα παρέλαβε τα δώρα των δύο αρχηγών, Τζιανλουίτζι Μπουφόν και Λεονάρντο Μπονούτσι. Οι δυο παίκτες έδωσαν στον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας από μια φανέλα της ομάδας τους, με το επώνυμο του στην πλάτη…

https://www.youtube.com/watch?v=X9PzF20-MxE

«Ήρθαμε εκπροσωπώντας το ιταλικό ποδόσφαιρο για τον τελικό του Κυπέλλου, μία διοργάνωση που έχει αναβαθμιστεί ξανά τα τελευταία χρόνια. Είναι μία πολύ απλή σύγκριση για να καταλάβουμε όλοι ότι όταν υπάρχουν ιδέες και συναίσθημα, μπορούν να γίνουν όμορφα πράγματα ακόμα σε περίοδο ύφεσης.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει να εκπροσωπούμε την Γιουβέντους και τη Μίλαν, τι σημαίνει να παίζεις μπροστά σε εκατομμύρια παθιασμένους οπαδούς. Ελπίζουμε να προσφέρουμε ωραίο θέαμα, προσπάθεια και δικαιοσύνη. Θα είμαστε οι πρώτοι που θα χειροκροτήσουμε τους νικητές εάν αυτοί είναι οι «ροσονέρι». Ελπίζω ότι το ίδιο θα συμβεί εάν κατακτήσουμε εμείς το Κύπελλο. Οι απλές χειρονομίες φιλίας δεν είναι καλές μόνο για τους ποδοσφαιριστές, αλλά και για όλη την κοινωνία.

Υπάρχουν κάποια προβλήματα στην πολιτική, κάτι που δεν είναι δική μου δουλειά, αλλά οι Ιταλοί ζητούν από όλους να τους κάνουν περήφανους σε όλους τους τομείς. Το αξίζουμε αυτό για την ιστορία μας και το οφείλουμε στους εαυτούς μας» ήταν κάποια από τα λόγια του Λουίτζι Μπουφόν μπροστά στον Σέρτζιο Ματαρέλα.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις