Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Με γκολάρες και πέναλτι η Γιουβέντους! Η Φιορεντίνα “σόκαρε” τη Ρόμα [vid]

Γιουβέντους
@SerieA_TIM

Εύκολο απόγευμα για τη Γιουβέντους, που επικράτησε εκτός έδρας της Μπενεβέντο με 4-2. Χατ-τρικ ο Ντιμπάλα, με μια γκολάρα και δυο πέναλτι. Τρομερό τέρμα ο Ντούγκλας Κόστα. Δυο φορές σκόραρε ο Ντιαμπατέ των γηπεδούχων. Σόκαρε τη Ρόμα η Φιορεντίνα επικρατώντας με 2-0 μέσα στο Ολίμπικο .

Στο +7 από τη Νάπολι, που την Κυριακή του Πάσχα υποδέχεται την Κιέβο, βρίσκεται η Γιουβέντους, που επικράτησε εκτός έδρας της Μπενεβάντο με 4-2.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τη «βέκια σινιόρα» ο Πάολο Ντιμπάλα, ο οποίος άνοιξε το σκορ με υπέροχο πλασέ στο 16’, ενώ έφτασε στο χατ-τρικ με δυο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι (45+3, 74’).

Η Μπενεβέντο είχε καταφέρει να φέρει ισάριθμες φορές το ματς στα ίσα, με δυο γκολ του Ντιαμπατέ (24’, 51’). Το τελικό 4-2 υπέρ της Γιουβέντους διαμόρφωσε ο Ντούγκλας Κόστα με τρομερό σουτ στο 82’.

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για την Φιορεντίνα, προκειμένου να γράψει το 2-0 (7΄ Μπενάσι, 39΄ Τζιοβάνι Σιμεόνε) και να… αποδράσει με το “τρίποντο” από την έδρα της Ρόμα, η οποία είχε μείνει στον… προημιτελικό του Champions League με την Μπαρτσελόνα.

Με το “διπλό” οι νικητές συνεχίζουν να κάνουν όνειρα για έξοδο στο Europa League της νέας αγωνιστικής περιόδου -έφτασαν τις έξι σερί νίκες στην Serie A- τη στιγμή που οι “τζιαλορόσι” (έπαιξε 90 λεπτά ο Κώστας Μανωλάς) παρέμειναν στην τρίτη θέση. 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις