Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Γλίτωσε το… κάζο η Ρεάλ – Πανηγύρισε η Σαχτάρ στις καθυστερήσεις! video

Γλίτωσε το… κάζο η Ρεάλ – Πανηγύρισε η Σαχτάρ στις καθυστερήσεις! video
ΦΩΤΟ Reuters

Με τέτοια άμυνα… δεν πάει πουθενά στο Champions League! Η Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε να χάνει μέσα στο “Μπερναμπέου” με 2-0 από την Κλαμπ Μπριζ αλλά γλίτωσε την ήττα (2-2) και πλέον έχει μόλις 1 βαθμό μετά από δύο αγωνιστικές στους ομίλους του Champions League. Αποδοκιμασίες και… αλλαγή για τον Κουρτουά στο ημίχρονο – Απίστευτο ματς στο “Σαν Σίρο” και νίκη για τη Σαχτάρ επί της Αταλάντα με ανατροπή (2-1)

Δύο “τρελά” αποτελέσματα “έκρυβαν” τα πρώτα ματς της ημέρας για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Η Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε μια.. ανάσα από το να δεχθεί μια μεγάλη “σφαλιάρα” στην έδρα της από την Κλαμπ Μπριζ, αλλά με δύο κεφαλιές στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας (2-2). Στο άλλο ματς που είχε “σέντρα” στις 19:55, Αταλάντα και Σαχτάρ μας έδωσαν ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, με τους Ουκρανούς να φτάνουν στην ανατροπή με γκολ στις καθυστερήσεις (1-2).

Ρεάλ – Μπριζ 2-2

Η Κλαμπ Μπριζ κατάφερε να αιφνιδιάσει τη Ρεάλ Μαδρίτης, αφού με τη συμπλήρωση 10 λεπτών αγώνα κατάφερε να ανοίξει το σκορ με ένα… περίεργο γκολ και τη “βοήθεια” του VAR. Σε μια ξαφνική αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Μποναβεντούρ βγήκε τετ-α-τετ με τον Κουρτουά, έκανε… τσαφ, αλλά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα των “μερένγγες”. Ο επόπτης έδωσε οφσάιντ, αλλά το offside check “ενέκρινε” το 0-1.

Αυτό ήταν το δεύτερο γρηγορότερο τέρμα που δέχεται ο ισπανικός σύλλογος εντός έδρας στους ομίλους του Champions League. Το πιο γρήγορο ήταν το γκολ που πέτυχε τον Οκτώβριο του 2007 ο Ολυμπιακός με τον πρώην παίκτη της Ατλέτικο Μαδρίτης, Λουτσιάνο Γκαλέτι, να ισοφαρίζει σε 1-1

Από εκείνο το σημείο και μετά η Ρεάλ πίεσε ασφυκτικά την Μπριζ και είχε διαδοχικές επισκέψεις στην εστία των φιλοξενούμενων. Το… εφιαλτικό όμως ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη “Βασίλισσα” να δέχεται δεύτερο γκολ, με τον Μποναβεντούρ να πετυχαίνει δεύτερο γκολ μέσα στο “Μπερναμπέου” μετά από το λάθος του Μόντριτς.

Ο Κουρτουά αποδοκιμάστηκε από τους φίλους της Ρεάλ και στο δεύτερο μέρος έγινε αλλαγή από τον Ζιντάν (ο Αρεολά πήρε τη θέση του), όπως και ο Νάτσο (τον αντικατέστησε ο Μαρσέλο). Ο νέος πορτιέρε έσωσε τη “Βασίλισσα” από το 0-3, νικώντας τον Μοναβεντούρ σε τετ-α-τετ! Στο 56′ όμως ο Σέρχιο Ράμος μείωσε με κοντινή κεφαλιά, με το VAR να του δίνει το γκολ, αφού ο επόπτης τον είχε υποδείξει σε θέση οφσάιντ (οριακή φάση)!

Η Ρεάλ έδωσε “μάχη” για να φτάσει στην ισοφάριση και να περιορίσει το κράξιμο από τους οπαδούς της. Στο 84′ ο Φόρμερ έκανε σκληρό φάουλ στον Βινίσιους και είδε την κόκκινη κάρτα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Κασεμίρο κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα με δύσκολη κεφαλιά. Η προσπάθεια των φιλοξενούμενων όμως δεν έφερε άλλο γκολ κι έτσι οι “μερένγγες” γλίτωσαν από ένα τεράστιο κάζο.

Αταλάντα – Σαχτάρ 1-2

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό από τα πρώτα του λεπτά, με την Αταλάντα να… αγγίζει το γκολ στο 16′. Ο Κρίβτσοφ έκανε πέναλτι στον Ίλιτσιτς, ο παίκτης των Ιταλών ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πιάτοφ.

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1179085022923505664

Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν έδειξαν απογοήτευση μετά το χαμένο πέναλτι κι… έπιασαν από το λαιμό τους Ουκρανούς, είχαν δοκάρι με τον Πάσαλιτς και δευτερόλεπτα μετά πέτυχαν το πρώτο τους γκολ στο Champions League, κάνοντας το 1-0 με την κοντινή κεφαλιά του Ζαπάτα.

Η Σαχτάρ ανέβασε “στροφές”, έφτασε στην ισοφάριση στο 41′ με τον Μοράες, ενώ “άγγιξε” το 1-2 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν η εκτέλεση φάουλ του Μάρλος έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

Οι δύο ομάδες έπαιξαν επιθετικά στην επανάληψη, με την Αταλάντα να χάνει σημαντική ευκαιρία στο 67′, στο τετ-α-τετ του Ζαπάτα με τον Πιατόφ. Το ματς διατήρησε αυτή τη θεαματική εικόνα μέχρι τέλους, οι ευκαιρίες χάθηκαν και από τις δύο μεριές, αλλά η Σαχτάρ ήταν αυτή που στο φινάλε κατάφερε να πάρει το “τρίποντο”. Στο 90+5′ η αντεπίθεση των φιλοξενούμενων έστειλε την μπάλα στον Μανόρ ο οποίος έκανε το πλασέ και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις