Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Γραμμένος: “Για αυτό επιλέξαμε τον Αναστασιάδη – Τζέντλεμαν ο Σκίμπε”

Γραμμένος: “Για αυτό επιλέξαμε τον Αναστασιάδη – Τζέντλεμαν ο Σκίμπε”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος μίλησε για την αλλαγή που θα υπάρξει στην τεχνική ηγεσία της εθνικής Ελλάδας, αναφέροντας πως οι δυο υποθέσεις δεν έχουν κλείσει ακόμα… τυπικά.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Βαγγέλη Γραμμένο, να προχωρήσει στη λύση της συνεργασίας με τον Μίχαελ Σκίμπε και, παράλληλα, να ολοκληρώσει την πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη.

Ο κ. Γραμμένος τόνισε πως η επιλογή του Έλληνα τεχνικού έγινε προκειμένου να μεταδοθούν στην εθνική Ελλάδας “… τα χαρακτηριστικά της μαχητικότητας και της προσήλωσης”, ενώ επισήμανε πως ο Μίχαελ Σκίμπε είναι ένας τζέντλεμαν, αλλά έπρεπε να γίνει η αλλαγή, αφού η ομάδα δεν μπόρεσε να αποδώσει τα αναμενόμενα.

Κατά την έξοδο του από τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της ΕΠΟ άλλων τόνισε μίλησε για την απόφαση της Ομοσπονδίας να φέρει αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας και αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν με τους δυο τεχνικούς.

“Αποφασίστηκε η διακοπή της συνεργασίας με τον προπονητή της Εθνικής ομάδας κ. Σκίμπε και ταυτόχρονα αποφασίστηκε η πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη. Η ενέργεια αυτή της ομοσπονδίας όπως ευκόλως μπορεί κανείς να κατανοήσει οφείλεται στην άσχημη πορεία και τα ατυχή τελευταία αποτελέσματα. Προκρίθηκε η πρόσληψη Έλληνα προπονητή προκειμένου να μεταδώσει τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται σε μία Εθνική ομάδα.

Για αυτά τα χαρακτηριστικά της μαχητικότητας και της προσήλωσης στην Εθνική ομάδα με ό,τι αυτό σημαίνει ο ιδανικότερος προπονητής θα έπρεπε να είναι Έλληνας. Για αυτό προχωρήσαμε στην πρόσληψη του κ. Αναστασιάδη. Ταυτόχρονα η εκτελεστική επιτροπή μου έδωσε την εξουσιοδότηση να προχωρήσω σε ότι αφορά το θέμα της αποζημίωσης του κ. Σκίμπε και τους οικονομικούς όρους της σύμβασης του κ. Αναστασιάδη. Θέλω να ευχαριστήσω δημοσίως τον κ. Σκίμπε. Πρόκειται για ένα τζέντλεμαν, αλλά όπως καταλαβαίνεται όταν ένας συγκρότημα δεν μπορεί να αποδώσει τα αναμενόμενα και προ των προκριματικών για το επερχόμενο EURO, θεωρήσαμε ότι έπρεπε να γίνει η αλλαγή προπονητή”.” τόνισε ο κ. Γραμμένος.

Τέλος, για την πιθανότητα να αναλάβουν πόστα κοντά στην Εθνική προσωπικότητες όπως οι Καραγκούνης και Χαριστέας, ανέφερε πως “… όλα αυτά θα συζητηθούν με τον Αναστασιάδη”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις