Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Εθνική Νέων έκλεισε το “σπίτι” της Αγγλίας! Πάει… φουλ στους “8” της Ευρώπης

Η Εθνική Νέων έκλεισε το “σπίτι” της Αγγλίας! Πάει… φουλ στους “8” της Ευρώπης
epo.gr

Θρίαμβος! Η Εθνική Νέων του Γιάννη Γκούμα νίκησε με 2-1 την Αγγλία μέσα στην έδρα της (για τη δεύτερη αγωνιστική στον 2ο όμιλο της φάσης elite του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος) κι έγινε το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στην τελική φάση του Euro U19.

Λιοντάρια” ήταν οι παίκτες του Γιάννη Γκούμα! Η Εθνική Νέων νίκησε την Αγγλία με 2-1 πέρασε στην πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου του Elite Round και είναι το φαβορί για πρόκριση στην τελική φάση του Euro U19.

Οι διεθνείς βρέθηκαν απέναντι σε παίκτες που αγωνίζονται στις ακαδημίες μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, όπως της Μάντσεστερ Σίτι, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Άρσεναλ, της Λίβερπουλ και της Τσέλι και παρόλα αυτά… θριάμβευσαν!

Το σκορ για την Εθνική Νέων άνοιξε ο Λιάβας, έπειτα από ασίστ του Μελιόπουλου, ενώ στη συνέχεια ο Διαμαντής έκανε το 2-0, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Στο 77’ η Αγγλία… άγγιξε τη μείωση του σκορ, όταν ο Βιταλιώτης έκανε πέναλτι, ανατρέποντας τον Λόουντερ. Ο Νικοπολίδης όμως απέκρουσε την εκτέλεση του Γκιμπς-Γουάιτ, κρατώντας αλώβητη την εστία του.

Αυτό δεν συνέβη στο 91’. Ο Βιταλιώτης ανέτρεψε εκ νέου τον Λόουντερ και ο Γκιμπς-Γουάιτ κατάφερε να νικήσει τον Έλληνα πορτιέρε και να διαμορφώσει το τελικό 2-1.

Η Εθνική Νέων ορίζει έτσι τη μοίρα της για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου της που δίνει το εισιτήριο για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της αντίστοιχης ηλικιακής κατηγορίας, η οποία θα διεξαχθεί στην Αρμενία (14-27.07.2-19). Για την τελευταία (3η) αγωνιστική η “Γαλανόλευκη” κοντράρεται την Τρίτη (26.03.2019) με την Τσεχία στις 16:00, ενώ την ίδια μονομαχούν Αγγλία και Δανία.

Η Εθνική Νέων αγωνίστηκε με τους: Νικοπολίδη, Λύρατζη, Διαμαντή, Αντζουλά, Μιχαηλίδη, Μπότο, Μελιόπουλο, Τσιγγάρα, Λιάβα (64′ Βιταλιώτη), Εμμανουηλίδη, Σέχου (53′ Τσαούση).

Η βαθμολογία

1) Ελλάδα 4 4-3

2) Αγγλία 3 4-2

3) Δανία 1 2-2

4) Τσεχία 0 1-4

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις