Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Serie A για την αντιρατσιστική καμπάνια με τους πιθήκους: “Ζητάμε συγγνώμη σε όποιον προσβλήθηκε!”

Η Serie A για την αντιρατσιστική καμπάνια με τους πιθήκους: “Ζητάμε συγγνώμη σε όποιον προσβλήθηκε!”
ΦΩΤΟ Reuters

Δημόσια συγγνώμη ζήτησε ο γενικός διευθυντής της Serie A, μετά τις μεγάλες αντιδράσεις που προκάλεσε η αντιρατσιστική καμπάνια που ξεκίνησε μέσω έργων που απεικόνιζαν πιθήκους.

Η Serie A, απολογήθηκε δημόσια μέσω του γενικού της διευθυντή, Λουίτζι Ντε Σιέρβο, για την προώθηση της αντιρατσιστικής της καμπάνιας μέσω πινάκων ζωγραφικής του διεθνώς αναγνωρισμένου καλλιτέχνη Σιμόνε Φουγκατσότο, που απεικόνιζαν τρεις πιθήκους.  Τα έργα τοποθετήθηκαν στα κεντρικά γραφεία της Λίγκας στο Μιλάνο, ως μέρος της προσπάθειας για την καταπολέμηση του αυξανόμενου φαινομένου του ρατσισμού στα ιταλικά γήπεδα, όμως η επιλογή των πιθήκων έχει προκαλέσει πολλές και μεγάλες αντιδράσεις, αναγκάζοντας τη Λίγκα να πάρει θέση απολογούμενη για το γεγονός.

Συγκεκριμένα ο γενικός διευθυντής της Serie A, Λουίτζι Ντε Σιέρβο προχώρησε σε επίσημη δήλωση αναφέροντας: “Ζητώ συγνώμη σε όποιον προσβλήθηκε από το έργο του Σιμόνε Φουγκατσότο που δημιουργήθηκε τον περασμένο Μάιο για τον τελικό του Κυπέλλου. Παρότι ο καλλιτέχνης εξηγεί την έννοια της δημιουργίας του που είναι πραγματικά ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού, η δουλειά του αμφισβητήθηκε από πολλούς. Αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι η ισχυρή και διαρκής καταδίκη της Serie A ενάντια κάθε μορφής διακρίσεων και ρατσισμού που έχουμε δεσμευτεί να εξαλείψουμε από το πρωτάθλημά μας”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις