Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Η UEFA σκέφτεται την εφαρμογή του VAR στο Champions League!

Η UEFA σκέφτεται την εφαρμογή του VAR στο Champions League!
ΦΩΤΟ Reuters

Μετά τη χρησιμοποίηση του σε πολλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και στο Μουντιάλ της Ρωσίας, το VAR φαίνεται πως θα μπει και στα παιχνίδια του Champions League.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “The Times”, η UEFA μελετά ένα σχέδιο για τη χρησιμοποίηση του VAR από την προημιτελική φάση του Champions League και μετά.

Η συγκεκριμένη πρόταση θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Μονακό από τα μέλη της επιτροπής διοργανώσεων των συλλόγων, που με την σειρά της θα μπορούσε να δώσει έγκριση στην Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, που θα συνεδριάσει την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου.

Η UEFA φαίνεται πως σκέφτεται το συγκεκριμένο “σενάριο”(σ.σ. από τα προημιτελικά του Champions League) λόγω της έλλειψης διαιτητών με εμπειρία στη χρήση βίντεο και της έλλειψης υποδομών στα γήπεδα.

Να αναφέρουμε πως μέχρι στιγμής, μόνο οκτώ ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν VAR (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία και Τουρκία), ενώ η Premier League θα ξεκινήσει αυτή τη σεζόν τη δοκιμή του σε 60 αγώνες του FA και του League Cup.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις