Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ισόβιος αποκλεισμός στον πρόεδρο της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας!

FIFA
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Μάρκο Πόλο Ντελ Νέρο παραβίασε τους κανόνες δεοντολογίας της FIFA, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να του… ανοίγει την πόρτα της εξόδου από το άθλημα.

Τον ισόβιο αποκλεισμό από το άθλημα επέβαλε η επιτροπή δεοντολογίας της FIFA στον επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βραζιλίας, Μάρκο Πόλο Ντελ Νέρο.

Η FIFA ανακοίνωσε ότι ο Ντελ Νέρο κατηγορείτο «για δωροδοκίες, σε αντάλλαγμα για το ρόλο του στην ανάθεση συμβάσεων σε εταιρείες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και εμπορικά δικαιώματα σε διάφορα τουρνουά ποδοσφαίρου».

Με αυτόν τον τρόπο, ο Μάρκο Πόλο Ντελ Νέρο παραβίασε τους κανόνες δεοντολογίας για τη δωροδοκία, προσφέροντας και αποδεχόμενος δώρα, παραβαίνοντας τους γενικούς κανόνες συμπεριφοράς, πρόσθεσε η FIFA.

Ο Ντελ Νέρο, πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, δεν έχει προβεί ακόμη σε κάποιο σχόλιο για την απόφαση της FIFA, αλλά παλαιότερα έχει αρνηθεί τις κατηγορίες.

Πάντως, συμπεριλαμβανόταν μεταξύ αρκετών δεκάδων άλλων παραγόντων του ποδοσφαίρου και στελεχών μάρκετινγκ αθλητισμού που κατηγορήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2015 για σκάνδαλο διαφθοράς και το οποίο πυροδότησε τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της FIFA.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις