Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ιστορικό! Γυναίκα διαιτητής στο Super Cup της UEFA

Ιστορικό! Γυναίκα διαιτητής στο Super Cup της UEFA
ΦΩΤΟ twitter

Σε μία ιστορική απόφαση προχώρησε η UEFA, καθώς όρισε για πρώτη φορά μία γυναίκα διαιτητή στο Super Cup του Champions League και του Europa League, με τη Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ, να διευθύνει το Λίβερπουλ – Τσέλσι.

Γυναίκα διαιτητή θα έχει για πρώτη φορά ένας τελικός ανδρικός ποδοσφαίρου της UEFA, με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να ανακοινώνει την Γαλλίδα, Στεφανί Φραπάρ, για το ματς της κατόχου του Champions League, Λίβερπουλ, με την κάτοχο του Europa League, Τσέλσι.

Του ιδίου φίλου θα είναι και οι βοηθοί της, η Μανουέλα Νικολόσι (Γαλλία), με τη Μισέλ Ο’Νιλ (Ιρλανδία) που ήταν μαζί της και στον τελικό του Μουντιάλ γυναικών, ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Τούρκος Τσουνέιτ Τσακίρ. Στο VAR θα είναι ο Κλεμέν Τουρπάν (Γαλλία), με βοηθούς τους Φρανσουά Λετεξιέ (Γαλλία), Μαρκ Μπορς (Γερμανία) και Μασιμιλιάνο Ιράτι (Ιταλία). 

Η δήλωση του προέδρου της UEFA

«Έχω πει πολλές φορές ότι οι δυνατότητες του γυναικείου ποδοσφαίρου δεν έχουν όρια και χαίρομαι που η Στέφανι Φραπάρ ορίστηκε να διευθύνει το φετινό ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ μαζί με τις Νικολόσι και Ο’Νιλ. Ως οργανισμός δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου σε όλους τους τομείς κι ελπίζω ότι η ικανότητα και η αφοσίωση που έχει δείξει η Στεφανί σε όλη την καριέρα της για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο, θα αποτελέσει έμπνευση για εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες σε όλη την Ευρώπη. Δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια για να πραγματοποιήσει κανείς το όνειρό του», δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις