Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ιταλία – Ελλάδα: Έπεσε… μαχόμενη η νέα Εθνική του Φαν’τ Σιπ! – videos

Ιταλία – Ελλάδα: Έπεσε… μαχόμενη η νέα Εθνική του Φαν’τ Σιπ! – videos
ΦΩΤΟ intime

Η Εθνική Ελλάδας “πάλεψε” το παιχνίδι με την Ιταλία μέσα στη Ρώμη και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά δεν απέφυγε μία ακόμη ήττα στα προκριματικά του Euro 2020, χάνοντας με 2-0.

Η “φρέσκια” Εθνική Ελλάδας του Τζον Φαν’τ Σιπ εμφανίστηκε βελτιωμένη στην Ιταλία και διεκδίκησε ένα θετικό αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του αγώνα, αλλά τελικά “λύγισε” με 2-0 από την πρωτοπόρο του 10ου ομίλου.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Λημνιός και Κουλούρης θα μπορούσαν να έχουν δώσει προβάδισμα στη “γαλανόλευκη”, ενώ και ο Μπακασέτας έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει το γκολ του Ζορζίνιο με πέναλτι από χέρι του Μπουχαλάκη. Το τελικό 2-0 “έγραψε” ο Μπερναρντέσκι με μακρινό σουτ.

Το παιχνίδι

Η Ελλάδα ξεκίνησε με πολλά νέα πρόσωπα και μία ενδεκάδα που δεν έχει αγωνιστεί μαζί ούτε σε φιλικό, αλλά έδειξε από την αρχή “συμπαγής” ειδικά στην άμυνα, μη επιτρέποντας στην Ιταλία να “απειλήσει”.

Με “πίεση” ψηλά μάλιστα, η Εθνική μας Ομάδα οδήγησε σε πολλά λάθη τους αντιπάλους της, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να μην αποκτήσει ποτέ ρυθμό, προς όφελος της ομάδας του Φαν’τ Σιπ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, ο Πασχαλάκης δεν χρειάστηκε να επέμβει ούτε μία φορά, με την Ελλάδα να είναι αυτή που δημιούργησε τη μοναδική πραγματική ευκαιρία στο ματς. Στο 12′ ο Λημνιός βρέθηκε απέναντι από τον Ντοναρούμα, αλλά από διαγώνια θέση δεξιά, δεν κατάφερε να νικήσει το Ιταλό πορτιέρε.

https://twitter.com/Vivo_Azzurro/status/1183103213886676994

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ιταλία μπήκε πιο δυνατά και “προειδοποίησε” την Εθνική, με τον Ινσίνιε στέλνει τη μπάλα άουτ από καλή θέση στο 53′ και τον Ιμόμπιλε να αναγκάζει τον Πασχαλάκη στην πρώτη επέμβαση στο ματς στο 56′.

Η Ελλάδα ήταν όμως αυτή που έφθασε ξανά πιο κοντά στο γκολ, με τον Λημνιό να κάνει μία ακαόμη προσπάθεια από δεξιά και να γυρίζει τη μπάλα στον Κουλούρη, ο οποίος από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, με τον Ντοναρούμα εξουδετερωμένο.

Με την Ελλάδα να έχει μείνει ακόμη στο… αχ, η Ιταλία βρήκε την ευκαιρία να προηγηθεί. Ο Ινσίνιε μπήκε ωραία μέσα στην περιοχή στην αμέσως επόμενη φάση και σούταρε προς την εστία, με τον Μπουχαλάκη να βάζει το χέρι για να σταματήσει τη μπάλα.

Ο διαιτητής έδειξε αμέσως τη βούλα του πέναλτι και ο Ζορζίνιο νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-0 της Ιταλίας στο ματς.

Η Ελλάδα δεν τα παράτησε όμως και έχασε μία ακόμη σπουδαία ευκαιρία για γκολ.  Στο 74′ και μετά από κόρνερ, ο Μπουχαλάκης έστρωσε τη μπάλα ιδανικά στον Μπακασέτα στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο δεύτερος δεν έπιασε όπως θα ήθελε το μονοκόματο σουτ και σπατάλησε μία ακόμη φάση για την Εθνική μας Ομάδα.

Κάπως έτσι, στο 78′ ο Μπερναρντέσκι κατάφερε να “τελειώσει” το ματς για την “σκουάντρα τζούρα”, με ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ, που δεν κατάφερε να αποκρούσει ο Έλληνας τερματοφύλακας.

Το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους, με την Ιταλία να παίρνει μία ακόμη νίκη στα προκριματικά του Euro 2020 και την Ελλάδα να γνωρίζει μία ακόμη ήττα, αφήνοντας όμως υποσχέσεις για κάτι καλύτερο στο μέλλον.

Οι συνθέσεις στο Ιταλία – Ελλάδα

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντ’ Αμπρόζιο, Μπονούτσι, Ατσέρμπι, Σπινατσόλα, Μπαρέλα (89’ Ζανιόλο), Ζορζίνιο, Βεράτι, Κιέζα (39’ Μπερναρντέσκι), Ιμόμπιλε (79’ Μπελότι), Ινσίνιε

Ελλάδα (Τζον Φαν’τ Σιπ): Πασχαλάκης, Μπακάκης, Χατζηδιάκος, Σιόβας, Σταφυλίδης, Ζέκα, Μπουχαλάκης (75’ Γιαννούλης), Κουρμπέλης, Λημνιός, Κουλούρης (68’ Δώνης), Μπακασέτας (80’ Μάνταλος)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις