Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Καθάρισε” την πρόκριση ο Ολυμπιακός! Θεαματικό γκολ ο Μποτία στα Χανιά

“Καθάρισε” την πρόκριση ο Ολυμπιακός! Θεαματικό γκολ ο Μποτία στα Χανιά

Τη νίκη που του δίνει προβάδισμα πρόκρισης στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε εκτός έδρας του Πλατανιά. Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν “χλωμοί”, αλλά το εντυπωσιακό τέρμα του Μποτία άνοιξε το… δρόμο για το τελικό 0-2 που τους στέλνει από τώρα στην επόμενη φάση.

Με ιδανικό τρόπο ολοκληρώθηκε το 2017 για τον Ολυμπιακό. Οι “ερυθρόλευκοι” επέστρεψαν στην κορυφή της Superleague και στο τελευταίο τους ματς για τη χρονιά, επικράτησαν εκτός έδρας του Πλατανιά με 2-0 και πήραν το προβάδισμα για την πρόκριση τους στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό από τα πρώτα του λεπτά, χωρίς όμως κάποια σημαντική φάση. Το μοναδικό αξιοσημείωτο έγινε στο 7′, όταν -μετά από βαθιά μπαλιά- ο Φιγκέιρας ύψωσε το πόδι του ψηλά για να κόψει την μπάλα και βρήκε τον Κοροβέση στον λαιμό – πρόσωπο (τον ξάπλωσε στον αγωνιστικό χώρο). Ο αμυντικός του Ολυμπιακού είδε μόνο την κίτρινη κάρτα.

Ο Πλατανιάς δεν δέχθηκε κάποια τελική προσπάθεια από τους φιλοξενούμενους και μάλιστα έδειξε να προσπαθεί περισσότερο να πλησιάσει με αξιώσεις την αντίπαλη μεγάλη περιοχή. Ο Ολυμπιακός είχε κάποια μακρινά σουτ στο πρώτο μέρος, τα οποία δεν ήταν απειλητικά και μάλιστα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου είδε την εστία του να απειλείται δυο φορές.

Στο 40′ ο Ενσικουλού έκανε το πλασέ μέσα απ’ τη μικρή περιοχή και από θέση αριστερά, αλλά ο Χουτεσιώτης έκανε “σωτήρια” επέμβαση ενώ στο επόμενο λεπτό ο Κοροβέσης έκανε το γύρισμα από αριστερά, αλλά το σουτ του Γκριζέλακ έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα “ερυθρόλευκα” γκολπόστ. Άξιο αναφοράς, πως ε τη λήξη του πρώτου μέρους είχαμε νεύρα ανάμεσα σε Τζούρτζεβιτς και Βάντερσον μπροστά από τη φυσούνα. Η.. φωτιά έσβησε γρήγορα.

Στο δεύτερο μέρος οι δυο ομάδες είχαν πιο επιθετική εικόνα και στο 57′ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με ένα πολύ δύσκολο γκολ, στην πρώτη του ευκαιρία στο ματς! Από εκτέλεση κόρνερ του Μάριν, ο Ένγκελς πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μποτία με εναέριο γυριστό σουτ νίκησε τον Κοκκαλά για το 0-1.

Το παιχνίδι κύλησε όπως ήθελαν οι φιλοξενούμενοι, ο Πλατανιάς δεν μπόρεσε να αντιδράσει κι έτσι η νίκη πήγε στους Πειραιώτες. Το τελικό 0-2 διαμορφώθηκε στο 78′. Επτά λεπτά αφού μπήκε σαν αλλαγή, ο Ανσαριφάρντ πήρε το “ριμπάουντ” από την ασθενή απόκρουση του Κοκκαλά και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι Κρητικοί έχασαν μοναδική ευκαιρία για να μειώσουν στο 84′ , αλλά ο Ουές -με σουτ εκτός μεγάλης περιοχής- έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Χουτεσιώτη.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις