Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

“Καυτός” Ίλισιτς στη Βαλένθια! “Υπέγραψε” την… τεσσάρα πρόκρισης της Αταλάντα

“Καυτός” Ίλισιτς στη Βαλένθια! “Υπέγραψε” την… τεσσάρα πρόκρισης της Αταλάντα
Reuters

Η Βαλένθια είχε ένα… βουνό να ανέβει μετά το 4-1 του πρώτου αγώνα και η Αταλάντα απλά την “έσπρωξε” στον αποκλεισμό, επικρατώντας και μέσα στο… άδειο “Μεστάγια”. Η ιταλική ομάδα πέτυχε νέα τεσσάρα (4-3) και πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους “8” του Champions League. “Πάρτι” από Ίλισιτς με τέσσερα γκολ!

Η Αταλάντα πήρε μια ιστορική πρόκριση στην οκτάδα του Champions League, αφού έγινε η δεύτερη νεοφώτιστη της διοργάνωσης (μετά τη Λέστερ) που περνάει στα προημιτελικά. Οι Ιταλοί νίκησαν με 4-3 τη Βαλένθια στο… άδειο “Μεστάγια” (λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό) και με συνολικό σκορ 8-4 πήραν πανάξια το “εισιτήριο”.

Ο Γιόσιπ Ίλισιτς σκόραρε και τα 4 γκολ των φιλοξενούμενων και… έγραψε ιστορία στο Champions League, καθώς έγινε ο πρώτος που σκοράρει 4 τέρματα σε εκτός έδρας αναμέτρηση σε φάση νοκ άουτ της “λαμπερής” διοργάνωσης!

Η ομάδα του Μπέργκαμο δεν ήθελε να αφήσει καμία ελπίδα πρόκρισης στη Βαλένθια και μόλις στο 3′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Ίλισιτς έκανε το 0-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ανεβάζοντας το συνολικό δείκτη του σκορ στο 5-1 υπέρ της Αταλάντα.

Παρότι οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν πολύ γρήγορα με τον Γκαμεϊρό (21΄), δύο λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου μέρους και πάλι ο Σλοβένος διεθνής επιθετικός -και πάλι με πέναλτι- έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ιταλική ομάδα.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (51΄) ο Γκαμεϊρό έφερε το ματς στα ίσα, ενώ στο 67΄ ο Τόρες έβαλε μπροστά την Βαλένθια σε μια προσπάθεια να πάρει, τουλάχιστον, μία νική γοήτρου. Ο «σεληνιαμένος», Ίλιτσιτς, όμως, «χτύπησε» ξανά άλλες δύο φορές, στο 71ο λεπτό ισοφάρισε και στο 82΄ έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο (καρέ) μια μαγική βραδιά για τον ίδιο και την ομάδα του.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις