Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κέρκυρα – Ολυμπιακός: Ανατροπή και κορυφή!

Κέρκυρα – Ολυμπιακός: Ανατροπή και κορυφή!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Στην κορυφή της βαθμολογίας επέστρεψε ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο του αγώνα με την Κέρκυρα στο νησί των Φαιάκων, έκανε την ανατροπή κι επικράτησε των νησιωτών με 3-1, για τη 12η αγωνιστική της Superleague.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η εξαιρετική Κέρκυρα του Αλέκου Βοσνιάδη έβαλε κάτι παραπάνω από δύσκολα στον Ολυμπιακό. Βρέθηκε να προηγείται με 1-0 στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο οι “ερυθρόλευκοι” ήταν σαρωτικό στο δεύτερο μέρος, χορεύοντας… στη βροχή. Ο Τάκης Λεμονής πέρασε στον αγώνα τους Τζούρζεβιτς και Μάριν κι εκείνοι τον δικαίωσαν, γράφοντας το 1-2 κι 1-3 αντίστοιχα. Το γκολ της ισοφάρισης πέτυχε ο Σισέ με το “καλημέρα” του δεύτερου ημιχρόνου.

Αυτή ήταν η έβδομη νίκη για τους πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενοι τις ισοπαλίες του Ατρομήτου και του ΠΑΟΚ. Οι Πειραιώτες έχουν, βέβαια, ένα παιχνίδι περισσότερο από την ΑΕΚ, η οποία αγωνίζεται με τον Πλατανιά τη Δευτέρα (27/11) και με νίκη θα επιστρέψει στην πρώτη θέση.

Ο αγώνας

Ένα από τα πιο όμορφα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος πραγματοποίηθηκε στην Κέρκυρα, παρά τη βροχή. Η Κέρκυρα κι Ολυμπιακός πρόσεφεραν μία αναμέτρηση με πολύ γρήγορο ρυθμό, τέσσερα γκολ και πολλές φάσεις.

Η ομάδα του Τάκη Λεμονή ήταν αυτή που πλησίασε πρώτη το γκολ, αφού πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Φορτούνης έκανε ένα εντυπωσιακό βολέ, με τον Γιαννακόπουλο να αποκρούει εντυπωσιακά. Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Κέρκυρα προηγήθηκε στο 16′. Ο Επστάιν εκτέλεσε φάουλ, ο Ιωάννου πήρε την κεφαλιά και ο Γρομητσάρης με κοντινή προβολή νίκησε τον Προτό για το 1-0.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, αλλά ο Σπίνουλας απέκρουσε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Φορτούνη στο 26′. Οι “ερυθρόλευκοι” όχι μόνο δεν ισοφάρισαν, αλλά λίγο έλειψε να βρεθούν και πίσω στο σκορ με δύο γκολ στο 37′, αλλά ο Προτό νίκησε εξ’ επαφής τον Παμλίδη.

Παρέμβαση Λεμονή και καταιγίδα

Ο Τάκης Λεμονής έκανε δύο αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου μέρους, κάνοντας πολύ πιο επιθετικό τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες αγωνίστηκαν στο δεύτερο μέρος με πέντε επιθετικούς και μεσοεπιθετικούς, με τον Τζούρτζεβιτς και τον Μάριν να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και να κάνουν άνω κάτω την άμυνα της Κέρκυρας.

Με το “καλημέρα” του δεύτερου μέρους,  ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε δύσκολα την κεφαλιά του Σισέ, αλλά στην εξέλιξη της φάσης και από σέντρα του Μάριν, ο Μποτία με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και ο Σισέ στην επαναφορά την έστειλε στα δίχτυα, γράφοντας το 1-1.

Ο Ολυμπιακός πήρε τα πάνω του και συνέχισε να πιέζει τους νησιώτες για την ανατροπή. Στο 55′ ο Σεμπά προσπάθησε να κάνει το 1-2, αλλά το σουτ του μέσα από την περιοχή βρήκε σε σώματα, ενώ στο 58′ ο Ρομαό σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Γιαννακόπουλου. Στο 64′ ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας δήλωσε και πάλι “παρών” σε κεφαλιά του Μάριν.

Η ομάδα του Τάκη Λεμονή έφτασε στην ανατροπή στο 65′. Ο Τζούρτζεβιτς, με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση, έκανε το 1-2, δικαιώνοντας τον Έλληνα τεχνικό για την επιλογή του να τον ρίξει στον αγωνιστικό χώρο στο ημίχρονο.

Το παιχνίδι “τελείωσε” στο 68′. Ο Μάριν έκανε το 1-3 με εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ, σφραγίζοντας το διπλό των Πειραιωτών. Η Κέρκυρα έχασε, πάντως, ορισμένες καλές ευκαιρίες για να μειώσει με κορυφαία αυτή του 69ου λεπτού, όταν ο Προτό νίκησε στο τετ-α-τετ τον Κέβιν. Ο Ολυμπιακός κράτησε το προβάδισμα του μέχρι το τέλος και πανηγύρισε την έβδομη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Αρτυματάς (83′ Ζορμπάς), Κρητικός (54′ Κέβιν Ντιόγκο), Γεωργίου, Παμλίδης, Σπίνουλας, Αναστασίου, Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν, Γρομητσάρης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης (46′ Τζούρτζεβιτς), Πάρντο (46′ Μάριν), Φορτούνης (69′ Ζιλέ), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις