Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Κλαμπ Μπριζ – ΑΕΚ: Θέα στους ομίλους! Η πρόκριση θα κριθεί στο ΟΑΚΑ

Κλαμπ Μπριζ – ΑΕΚ: Θέα στους ομίλους! Η πρόκριση θα κριθεί στο ΟΑΚΑ

Ψυχωμένη εμφάνιση! Η ΑΕΚ σπατάλησε πολλές ευκαιρίες, δέχθηκε πίεση από την Κλαμπ Μπριζ μετά την –αυστηρή- αποβολή του Λιβάγια στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά το τελικό 0-0 μέσα στο Βέλγιο της δίνει προβάδισμα πρόκρισης και τη δυνατότητα να πάρει το «εισιτήριο» στους ομίλους του Europa League στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ (24/08).

Δείτε το LIVE του αγώνα

Οι οπαδοί που πανηγύρισαν με το σφύριγμα της λήξης ήταν αυτοί της ΑΕΚ. Η Ένωση έφυγε με το 0-0 από την έδρα της Κλαμπ Μπριζ, παίζοντας με 10 παίκτες από το 58’ και πάει με προβάδισμα πρόκρισης στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ, εκεί όπου θα προσπαθήσει να πάρει το «εισιτήριο» στους ομίλους του Europa League.

Άξιο αναφοράς, πως για μια ακόμη φορά η Ένωση δεν μπόρεσε να κάνει νίκη κόντρα σε ομάδα του Βελγίου, παρά το γεγονός πως έχασε αρκετές μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη. Χωρίς τον Λιβάγια στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ (24/08) οι «κιτρινόμαυροι», αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η 11άδα του Χιμένεθ

Ο τεχνικός της ΑΕΚ χρησιμοποιήσει το σύστημα 3-5-2, βάζοντας στο κέντρο της άμυνας τους Βράνιες, Τσιγκρίνσκι και Τσόσιτς, ενώ έκανε την έκπληξη, αφήνοντας εκτός τους Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλο και Τρίστασον (εκτός αποστολής ο δεύτερος). Παράλληλα ο Ανδαλουσιανός χρησιμοποίησες στην επίθεση τους Μάνταλο, Κλωναρίδη και Λιβάγια. Η χρησιμοποίηση και των Σιμόες – Γαλανόπουλου στο χώρο του κέντρου, έδωσε ταχύτητα στην Ένωση.

Ο αγώνας

Με την συμπλήρωση του πρώτου πεντάλεπτου, η ΑΕΚ «άγγιξε» δυο φορές το 0-1. Στο 4’ και έπειτα από γύρισμα του Κλωναρίδα από αριστερά, ο Μάνταλος έκανε την προβολή από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Χόρβαθ έδιωξε σε κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η σέντρα του αρχηγού της Ένωσης βρήκε σε πόδι αμυνόμενου, αναγκάζοντας και πάλι τον πορτιέρε της Κλαμπ Μπριζ να διώξει ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Οι «κιτρινόμαυροι» πρέσαραν σωστά στο χώρο του κέντρου και είχαν συχνή παρουσία στα καρέ των γηπεδούχων. Αμυντικά, δεν δέχθηκε και ιδιαίτερη πίεση. Όλα αυτά, έκαναν την εξέδρα να γκρινιάζει, την ώρα που οι φίλοι της Ένωσης έβλεπαν την ομάδα τους να χάνει νέα ευκαιρία στο 13’ με το σουτ του Σιμόες –από το ύψος της περιοχής- πέρασε πάνω απ’ την αντίπαλη εστία.

Στο 15΄ήρθε και η πρώτη φάση της Κλαμπ Μπριζ, με τον Ανέστη να μπλοκάρει στην αριστερή του γωνία την προβολή του Βόσεν. Ο Μάνταλος συνέχισε να κάνει πολύ καλό ματς και στο 22’ «έσπασε» την Μπάλα στον Σιμόες, που.. απέτυχε να εκτελέσει από το ύψος του πέναλτι. Στο 23’ όμως –και ευτυχώς για την ΑΕΚ- ο διαιτητής έδειξε μόνο κίτρινη κάρτα στον Βράνιες, για σκληρό μαρκάρισμα σε αντίπαλο στο κέντρο. Ο Βόσνιος φάνηκε επηρεασμένος από τον τραυματισμό του και δεν έβγαλε καλό πρόσωπο.

Παρά την άνοδο των γηπεδούχων (κράτησε περισσότερο στην κατοχή της την μπάλα), η ΑΕΚ αμύνθηκε σωστά και στο 37’ το σουτ του Λόπες πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Κλαμπ Μπριζ.

Οι Βέλγοι μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη και στο 53’ η κεφαλιά του Μέσελ πέρασε πάνω από την εστία του Ανέστη. Ο Χιμένεθ θέλησε να… τονώσει την επιθετική γραμμή της ΑΕΚ, βάζοντας τον Χριστοδουλόπουλο στη θέση του Κλωναρίδη (58’). Δύο λεπτά αργότερα όμως τα πλάνα του άλλαξαν… αναγκαστικά. Ο Λιβάγια είδε δεύτερη –αυστηρή- κίτρινη κάρτα για πάτημα στον Σίμονς και άφησε την Ένωση με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Η ΑΕΚ δέχθηκε πίεση. Στο 69’ ο Ανέστης έδιωξε το επικίνδυνο σουτ του Βανάκεν, με επέμβαση στην αριστερή του γωνία. ο Χιμένεθ πέρασε στο 73’ τον Γιόχανσον στη θέση του κινητικού Μάνταλου, για να περιορίσει τις επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων, ενώ στο 76’ ο Χριστοδουλόπουλος έκλεψε την μπάλα, σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Οι «κιτρινόμαυροι» αμύνθηκαν μαζικά και σθεναρά στο τέλος (μεγάλο ματς από τον Μπακάκη), για να κρατήσουν την ισοπαλία, η Κλαμπ Μπριζ δεν βρήκε το.. δρόμο προς τα δίχτυα του Ανέστη κι έτσι το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Κίτρινες: Γουέσλι, Φόρμερ, Ντενσβίλ – Λόπες, Λιβάγια, Βράνιες, Τσόσιτς

Κόκκινη: Λιβάγια (58΄)

Κλαμπ Μπριζ (Ιβάν Λέκο): Χόρβατ, Μέχελε, Σίμονς, Ντενσβίλ, Παλάσιος (72΄ Ρεφαέλοφ), Φόρμερ, Νακάμπα, Βάνακεν, Μποναβεντούρε (80΄ Ντιαμπί), Λιμπομπέ, Βόσεν (57΄ Γουέσλι)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Σιμόες (86΄ Αϊντάρεβιτς), Μάνταλος (73΄ Γιόχανσον), Λόπες, Κλωναρίδης (58΄ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις