Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

“Κλειδώνει” τον τίτλο η ΑΕΚ! Νίκησε και τον Πλατανιά στα Περιβόλια

AEK
ΦΩΤΟ eurokinisi

Η ΑΕΚ νίκησε και τον Πλατανιά στα Περιβόλια και πλέον βρίσκεται “αγκαλιά” με το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 24 ολόκληρα χρόνια. Η Ένωση ήταν κακή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά το γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου της έδωσε τη σημαντικότατη νίκη.

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει δύσκολα τη νίκη κόντρα στον υποβιβασμένο Πλατανιά, με 1-0, αλλά με ακόμη ένα τρίποντο, βρίσκεται ένα “βήμα” μακριά από τον τίτλο της Superleague.

Το διπλό της Ένωσης στα Περιβόλια για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος, την έφερε ακόμα πιο κοντά στον πολυπόθητο τίτλο, τον οποίο και περιμένει να “κλειδώσει” ακόμα και την επόμενη Κυριακή, ανάλογα και με τις τελικές αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης.

Το “χρυσό” γκολ της ΑΕΚ πέτυχε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, που ήταν και ο κορυφαίος της ομάδας του για όσο αγωνίστηκε, αφού αντικαταστάθηκε αναγκαστικά στο 56ο λεπτό του αγώνα, λόγω ενοχλήσεων.

Δείτε εδώ το live του αγώνα

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή του ματς, όμως αδυνατούσε να δημιουργήσει πραγματική απειλή για την εστία του Πλατανιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 29ο λεπτό, με τον Μπακασέτα να κατεβάζει ωραία τη μπάλα μέσα στην περιοχή και να σουτάρει προς την εστία, για να αποκρούσει με τα πόδια ο Κλάγιτς. Το σκορ άνοιξε τελικά για την Ένωση σε μία γρήγορη μεταφορά της μπάλας στην επίθεση, με τον Χριστοδουλόπουλο να συνδυάζεται εξαιρετικά με τον Αραούχο και με προβολή να κάνει το 1-0 από την ασίστ του Αργεντινού.
Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου πάντως, η ΑΕΚ “πίεσε” για να τελειώσει το ματς και θα μπορούσε να το πετύχει αν ο Μπακασέτας -κυρίως- και ο Αραούχο ήταν πιο εύστοχοι.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε ακόμη πιο… ήπια, με την Ένωση να συνεχίζει να εμφανίζει μία πολύ μέτρια εικόνα και να μην απειλεί σχεδόν καθόλου τον Πλατανιά. Η ομάδα του Χατζηνικολάου μάλιστα, θα μπορούσε να βάλει και “φωτιά” στο ματς, αλλά το σουτ του Ντικαμονά στο 65ο λεπτό, έβγαλε με τρομερή απόκρουση ο Τσιντώντας. Ούτε η ευκαιρία αυτή όμως, “αφύπνισε” την ΑΕΚ, αφού συνέχισε να να ελέγχει μεν το ματς, χωρίς όμως να το “τελειώνει” κιόλας με ένα δεύτερο τέρμα. Ο Αραούχο προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα να τελειώσει κάποιες φάσεις, ενώ μια καλή ευκαιρία έχασε και ο Λαμπρόπουλος στο τέλος. Πέραν αυτού όμως τίποτα και έτσι το 0-1 παρέμεινε ως το τέλος.

Η ΑΕΚ έκανε πάντως, ακόμη και έτσι τη δουλειά της και πλέον αναμένει τις οριστικές φάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης, για να δει πόσους βαθμούς χρειάζεται για να εξασφαλίσει και τυπικά τον τίτλο στη Superleague.

Οι συνθέσεις στο Πλατανιάς-ΑΕΚ

Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κλιάγιτς, Νιλί, Ουές, Ντικαμονά, Σκαρντοβέλι, Πατράλης, Μάλσα, Στανισάβλιεβιτς, Παπανικολάου (81’ Σινγκ), Ενσικουλού, Κασάλιτσα (75’ Ουντότζι)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μασούντ (68’ Αϊντάρεβιτς), Λάζαρος (56’ Γκάλο), Μπακασέτας (90′ Χουλτ), Αραούχο

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις