Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κλήρωση Champions League: Δύσκολος αντίπαλος στο “δρόμο” του ΠΑΟΚ!

Κλήρωση Champions League: Δύσκολος αντίπαλος στο “δρόμο” του ΠΑΟΚ!
ΦΩΤΟ twitter

Το ζευγάρι της Φενέρμπαχτσε με τη Μπενφίκα θα βρει μπροστά του ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Champions League, αν καταφέρει πρώτα να ξεπεράσει το “εμπόδιο” της Σπαρτάκ Μόσχας στον τρίτο προκριματικό γύρο. Δύσκολη κλήρωση για το Δικέφαλο του Βορρά.

Η κληρωτίδα δεν έκανε τη χάρη στον ΠΑΟΚ, ο οποίος και θα κληθεί να αντιμετωπίσει το νικητή ενός εκ των πιο δυνατών “ζευγαριών” στα προκριματικά του Champions League για να βρεθεί στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Μπενφίκα και Φενέρμπαχτσε μπορεί να μην “τρομάζουν” την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά σίγουρα δεν αποτελούν επιθυμητούς αντιπάλους.

Το προφίλ της Φενέρμπαχτσε

Η Φενέρμπαχτσε είναι ένας γνωστός αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ, που φέρνει αναμνήσεις… Μουσλίμοβιτς και πρόκρισης στους φίλους της ελληνική ομάδας, αλλά αποτελεί και μία “πανίσχυρη” ομάδα. Πρόκειται για μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του τουρκικού ποδοσφαίρου, με 19 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα Τουρκίας.
Την περασμένη σεζόν βρέθηκε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και προχώρησε σε αλλαγή προπονητή, με τον 47χρονοςΟλλανδός, Φιλίπ Κοκού, να αναλαμβάνει τα ηνία της, μετά την επιτυχημένη πορεία του στην Ολλανδία με την Αϊντχόβεν. Το ρόστερ της περιλαμβάνει σπουδαίους ποδοσφαιριστές, αφού το μπάτζετ της ομάδας ήταν σε δυσθεώρητα επίπεδα τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που οδήγησε και στην ανακοίνωση χρεών άνω των 600 εκατ. ευρώ τη φετινή χρονιά.

Το ρόστερ της Φενέρμπαχτσε

Τερματοφύλακες: Βολκάν Ντεμιρέλ, Κάρλος Καμενί, Ερτέν Ερσού.
Αμυντικοί: Χασάν Καλντιρίμ, Μαουρίτσιο Ίσλα, Σενέρ Οζμπαϊρακλί, Ρόμαν Νοϊστάντερ, Μάρτιν Σκρτέλ, Γιγκιθάν Γκουβελί,
Μέσοι: Μεχμέτ Τοπάλ, Αλπέρ Ποτούκ, Οζάν Τουφάν, Ζουλιάνο, Μεχμέτ Εκίτσι, Ναμπίλ Ντιράρ, Μπαρίς Αλιτσί, Μαθιού Βαλμπουενά, Ογκούζ Γκουτστεκίν, Σερχάτ Κοτ, Σόουζα, Ελίφ Ελμάς.
Eπιθετικοί: Ρομπέρτο Σολδάδο, Αντέ Αγιού.

Το προφίλ της Μπενφίκα

Η προπέρσινη πρωταθλήτρια Πορτογαλίας βρέθηκε πέρυσι στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, πίσω από την Πόρτο, αλλά παραμένει ένας ιδιαίτερα δύσκολος αντίπαλος. Δεν είναι άλλωστε άγνωστη στο ελληνικό κοινό αφού έχει βρεθεί αρκετές φορές αντίπαλος των ελληνικών ομάδων, όπως και του ΠΑΟΚ επί του οποίου μετράει 2/2 προκρίσεις στην Ευρώπη.
Η ομάδα της Λισαβόνας έχει διατηρήσει στο τιμόνι της τον Ρούι Βιτόρια, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της το καλοκαίρι του 2015, παίρνοντας το πρωτάθλημα το 2016 και το 2017. Από το ρόστερ της ξεχωρίζουν οι δύο Έλληνες, Οδυσσέας Βλαχοδήμος και Ανδρέας Σάμαρης, οι οποίοι βέβαια δεν έχουν βασικό ρόλο στην ομάδα, ενώ μεγάλο της αστέρι είναι ο Βραζιλιάνος Εντουάρντο “Τότο” Σάλβιο με 238 συμμετοχές, 56 γκολ και 49 ασίστ.

Το ρόστερ της Μπενφίκα

Τερματοφύλακες: Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Μίλε Σβίλαρ, Μπρούνο Βαρέλα
Αμυντικοί: Αντρές Κόντι, Άλεξ Γκριμάλντο, Λουιζάο, Ρούμπεν Ντίας, Γιούρι Ριμπέιρο, Φράνκο Λέμα, Ζαρντέλ, Αντρέ Αλμέιδα.
Μέσοι: Λιούμπομιρ Φέισα, Άλφα Σεμέδο, Άντριγια Ζίφκοβιτς, Πίτσι, Ανδρέας Σάμαρης, Ράφα Σίλβα, Κίτον Πάρκς, Γκέντσον Φερνάντες.
Επιθετικοί: Γιόνας, Φράνκο Κέρβι, Χάρις Σεφέροβιτς, Εντουάρντο Σάλβιο, Φακούντο Φερέιρα.

Τα “ζευγάρια” των πλέι οφ του Champions League

Ερυθρός Αστέρας / Σπαρτάκ Τρναβα – Σάλτσμπουργκ / ΣκεντίγιαΚαρ
Καραμπάγκ / ΜΠΑΤΕ – Αϊντχόφεν
Γιούνγκ Μπόις – Αστάνα / Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Μάλμε / Βίντι – ΑΕΚ / Σέλτικ
Μπενφίκα / Φενέρμπαχτσέ – ΠΑΟΚ / Σπαρτάκ Μόσχας

Σταντάρ Λιέγης / Άγιαξ – Σλάβια Πράγας / Ντιναμό Κιέβου

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1026412944345772032

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις