Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κλήρωση Champions League: Αντίπαλος που δείχνει… σεντόνι για την ΑΕΚ!

Κλήρωση Champions League: Αντίπαλος που δείχνει… σεντόνι για την ΑΕΚ!
ΦΩΤΟ twitter

Τη Σουηδική Μάλμε ή την Ουγγρική Βίντεοτον (Βίντι πλέον) θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στα πλέι οφ του Champions League αν καταφέρει να προκριθεί από τη Σέλτικ στον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Οι Σκωτσέζοι θεωρούνται πια ο πιο δύσκολος αντίπαλος για την Ένωση στο δρόμο για το “σεντόνι”.

Το “εμπόδιο” της Μάλμε ή της Βίντεοτον θα στέκεται ανάμεσα στην ΑΕΚ και τους ομίλους του Champions League, εφόσον η Ένωση καταφέρει να πάρει την πρόκριση από τον τρίτο προκριματικό γύρο και τα παιχνίδια με τη Σκωτσέζικη Σέλτικ.

Το προφίλ της Μάλμε

Η πρωταθλήτρια Σουηδίας δεν είναι άγνωστη στο ελληνικό κοινό, αφού είχε αποτελέσει αντίπαλο του Ολυμπιακού σε ομίλους του Champions League τη σεζόν 2014-15. Ως σύλλογος η Μάλμε μετρά 108 χρόνια ιστορίας, έχει χρώματα το γαλάζιο και το άσπρο και έδρα το ομώνυμο στάδιο, χωρητικότητας 22.500 θεατών, ενώ στην τροπαιοθήκη της διαθέτει 20 πρωτάθλημα και 14 Κύπελλα Σουηδία, όντας και φιναλίστ στο Κύπελλο Κυπελλούχων το 1979.
Σήμερα, προπονητής της ομάδας είναι ο Γερμανός Ούβε Ρέσλερ, ενώ πιο γνωστός παίκτης της είναι ο 35χρονος φορ Μάρκους Ρόζενμπεργκ, με μεγάλη καριέρα σε Άγιαξ και Βέρντερ. Στο ρόστερ της υπάρχουν όμως και δύο “Έλληνες”, ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Άρνορ Τρίσταστον και ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Γκιγιέρμε Μολίνς, ο οποίος και επέστρεψε στην ομάδα που μετά από τρία χρόνια.
Όσον αφορά την πορεία της στο φετινό Champions League, στον πρώτο προκριματικό γύρο απέκλεισε την Ντρίτα από το Κόσοβο με δύο νίκες (0-3, 2-0) και στον δεύτερο τη ρουμανική Κλουζ (0-1, 1-1). Στο τρέχον πρωτάθλημα Σουηδίας, μετά από 16 αγώνες, βρίσκεται αρκετά χαμηλά και συγκεκριμένα στην έκτη θέση της κατάταξης, με 25 βαθμούς, 11 λιγότερους από την πρωτοπόρο ΑΪΚ.

Το προφίλ της Βίντι

Η Βιντεότον έχει μετονομαστεί πλέον σε Βίντι, αλλά αποτελεί μία από τις πιο ιστορικές ομάδες στην Ουγγαρία. Ιδρύθηκε το 1941 και έχει χρώματα το μπλε και το κόκκινο, ενώ η έδρα της είναι στην πόλη Φέχερβαρ (14.200 θεατών), καθώς το νέο της γήπεδο είναι υπό κατασκευή.
Στην τροπαιοθήκη της βρίσκει κανείς τρία πρωταθλήματα και ένα κύπελλο Ουγγαρίας, ενώ το 1985 έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου UEFA. Προπονητής της ομάδας είναι ο Σέρβος Μάρκο Νίκολιτς και στο ρόστερ της ξεχωρίζουν οι έμπειροι διεθνείς αμυντικοί Γιούχαζ και Τάμας, ο μέσος Χούζτι, αλλά και ο ο Σέρβος φορ, Μάρκο Σέποβιτς, που πέρασε για λίγο από τον Ολυμπιακό.

Όσον αφορά την πορεία της στο φετινό Champions League, στον πρώτο γύρο απέκλεισε με 2-1 εντός και 1-1 εκτός τη Ντουντελάνζ από το Λουξεμβούργο και στο δεύτερο τη Λουντογκόρετς από τη Βουλγαρία με 1-0 εντός και 0-0 εκτός. Στο τρέχον πρωτάθλημα μετρά μια νίκη και μία ισοπαλία σε δύο αγώνες, όντας στην πέμπτη θέση, αλλά με ένα ματς λιγότερο από Φερεντσβάρος και Χόνβεντ που έχουν το απόλυτο.

Τα “ζευγάρια” των πλέι οφ του Champions League

Ερυθρός Αστέρας / Σπαρτάκ Τρναβα – Σάλτσμπουργκ / ΣκεντίγιαΚαρ
Καραμπάγκ / ΜΠΑΤΕ – Αϊντχόφεν
Γιούνγκ Μπόις – Αστάνα / Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Μάλμε / Βίντι – ΑΕΚ / Σέλτικ
Μπενφίκα / Φενέρμπαχτσέ – ΠΑΟΚ / Σπαρτάκ Μόσχας

Σταντάρ Λιέγης / Άγιαξ – Σλάβια Πράγας / Ντιναμό Κιέβου

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1026412944345772032

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις