Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός – “Η FIFA θα εγκρίνει τις πέντε αλλαγές σε ένα ματς”

Κορονοϊός – “Η FIFA θα εγκρίνει τις πέντε αλλαγές σε ένα ματς”

Το ποδόσφαιρο προσπαθεί να επιστρέψει στη… δράση, μετά το “λουκέτο” που μπήκε λόγω του κορονοϊού και η FIFA φέρεται να σκέφτεται να προχωρήσει σε μια σημαντική αλλαγή αλλαγές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Marca”, η FIFA σκέφτεται να κάνει μια σημαντική διαφοροποίηση στους κανόνες του ποδοσφαίρου, προκειμένου να βοηθήσει τους παίκτες και τους ποδοσφαιριστές, κατά την επιστροφή στη δράση.

Η αλλαγή συχνότητα των αγώνων μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πιθανών τραυματισμών λόγω της υπερφόρτωσης των παικτών και η “Marca” αναφέρεται στις προτάσεις που θα τεθούν επί τάπητος (από την ιατρική της επιτροπή της FIFA αλλά και από τις ομοσπονδίες) για την επανέναρξη του αθλήματος.

Μια από τις προτάσεις που η FIFA θέλει να εγκριθεί είναι αυτή των πέντε αλλαγών ανά ομάδα σε αγώνα. Μάλιστα, επιτελικά στελέχη της ομοσπονδίας φέρονται να έχουν επιβεβαιώσει ότι το μέτρο αυτό θα «περάσει» αλλά δεν διευκρινίζεται εάν θα ισχύσει μόνο για τα παιχνίδια των καλοκαιρινών μηνών.

Αυτό που επισημείνεται είναι πως οι αλλαγές θα γίνονται σε τρία σημεία μιας αναμέτρησης και πάλι όμως χωρίς να απαντά σε άλλα ερωτήματα που γενούνται.

Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρει πως η πρόταση της αγγλικής ομοσπονδίας για ημίχρονα με μειωμένη διάρκειά δεν θα γίνει αποδεκτή καθώς η FIFA πιστεύει ότι αλλάζουν το πνεύμα του αθλήματος.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις