Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Κορονοϊός – “Πιέσεις για αναβολή του Euro 2020! Η στάση της UEFA”

Κορονοϊός – “Πιέσεις για αναβολή του Euro 2020! Η στάση της UEFA”

Ο κορονοϊός “σαρώνει” πλέον και την Ευρώπη και φαίνεται πως πλέον είναι αρκετές οι ομοσπονδίες που έχουν μεγάλη ανησυχία ενόψει Euro 2020.

Παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών, αναβολές σε πρωταθλήματα είναι κάποιες από τις κινήσεις που λαμβάνονται από τον αθλητικό κόσμο, προκειμένου να περιοριστεί η κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη, με την έξαρση του κορονοϊού.

Τα μέτρα πρόληψης για την εξάπλωση της νόσου αυξάνονται, τα πρωταθλήματα πάνε… αναγκαστικά προς τα πίσω και σύμφωνα με δημοσιεύματα, “απειλείται” ακόμα και η διεξαγωγή του Euro 2020.

Σύμφωνα με το ιταλικό «Tuttosport» η UEFA δέχεται έντονες πιέσεις για αναβολή του επετειακού Euro 2020 που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον προσεχή Ιούνιο – Ιούλιο.

Οι Ομοσπονδίες εμφανίζονται να πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση, με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάνταρ Τσέφεριν, να εκτιμά ότι είναι νωρίς για οποιαδήποτε απόφαση. Στην UEFA ανησυχούν για τις οικονομικές ζημιές που θα προκύψουν από μια ενδεχόμενη αναβολή της διοργάνωσης (υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ).

Πάντως, στην περίπτωση που οι αναβολές σε πρωταθλήματα συνεχιστούν, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο το Euro 2020 -τουλάχιστον- να μην πραγματοποιηθεί στις προκαθορισμένες ημερομηνίες.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις