Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Κρέμασε” τα παπούτσια ο Ντε Ρόσι! “Μου λείπει η οικογένειά μου”

“Κρέμασε” τα παπούτσια ο Ντε Ρόσι! “Μου λείπει η οικογένειά μου”

Τίτλοι… τέλους για τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι! Ο Ιταλός μέσος ανακοίνωσε την απόσυρση του από την ενεργό δράση.

«Αντίο» στην ενεργό δράση είπε ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι, ανακοινώνοντας την απόφαση του μέσω συνέντευξης Τύπου. Ο 36χρονος χαφ αποχωρεί από την Μπόκα Τζούνιορς, όπου αγωνίστηκε το τελευταίο εξάμηνο, βάζοντας τέλος σε μια μεγάλη καριέρα.

Ο Ντε Ρόσι έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Ρόμα, την οποία φόρεσε επί 18 χρόνια (2001-19) σε περισσότερα από 600 ματς.

Όπως τόνισε ο Ιταλός μέσος, έλαβε αυτή την απόφαση για οικογενειακούς λόγους, καθώς του λείπει η οικογένεια του, ενώ ανέφερε ότι η Μπόκα Τζούνιορς μπήκε… για τα καλά στην καρδιά του.

Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι μεταξύ άλλων ανέφερε…

«Κανείς… Ούτε εγώ, ούτε η οικογένειά μου έχουν πρόβλημα υγείας. Θέλω μόνο να επιστρέψω στην οικογένειά μου, η οποία μου λείπει και νομίζω ότι αυτή είναι απόφαση κατανοητή στα 36 μου χρόνια. Λέω αντίο σε ένα κλαμπ που έχει μπει στην καρδιά μου, αλλά και στο άθλημά μου. Είμαι λυπημένος, ήθελα να παίξω άλλα 10 χρόνια. Σίγουρα θα συνεχίσω να δουλεύω στον χώρο του ποδοσφαίρου. Ακόμα δεν ξέρω σε τι ρόλο.

Κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσα να αγαπήσω τόσο πολύ μία ομάδα, μετά τη ζωή μου στη Ρώμη. Ποτέ δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα εδώ στην Μπόκα, ούτε με τους συμπαίκτες μου, ούτε με τη διοίκηση. Θα συνεχίσω πάντα να είμαι μέλος της Μπόκα και ποιος ξέρει, ίσως οι δρόμοι μας να συναντηθούν και πάλι. Οι άνθρωποι που γνώρισα εδώ τους τελευταίους μήνες μετέτρεψαν αυτήν την εμπειρία σε κάτι μαγικό, ακόμα μεγαλύτερο και από αυτό που περίμενα. Με υποδέχτηκαν εμένα και την οικογένειά μου ως αδέρφια.

Θέλω να στείλω μια θετική εικόνα της Αργεντινής, υπάρχουν πολλά να μάθουν από αυτόν τον λαό. Ένα κομμάτι της καρδιάς μου θα μείνει εδώ. Ακόμα κι αν διήρκησε μόνο λίγους μήνες, έζησα κάτι σημαντικό, το ποίο θα παραμείνει για πάντα μέσα μου.

Άρχισα να το σκέφτομαι (σ.σ. να αποσυρθεί) από τον Οκτώβρη. Ξυπνούσα συχνά μέσα στη νύχτα και δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Θα ήθελα να παίζω ποδόσφαιρο ακόμα και στα 50. Είχα μια καλή καριέρα, έπαιξα κόντρα στους καλύτερους στον κόσμο. Όμως, η καριέρα ενός παίκτη τελειώνει κάποια μέρα.

Θα υποφέρω λίγο όταν βλέπω ποδοσφαιρικούς αγώνες, αλλά αυτή είναι η ζωή ενός ποδοσφαιριστή. Η ισχυρότερη ανάμνηση από την Μπόκα; Η αγκαλιά με κάθε συνεργάτη σήμερα, η συνάντηση με τον Μαραντόνα και πολλούς άλλους ανθρώπους της Μπόκα που έκλαιγαν μετά την ήττα από τη Ρίβερ. Αυτή είναι μία εικόνα που δεν θα ξεχάσω ποτέ»

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις