Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Ξάνθη – ΑΕΚ: Ασταμάτητος ο Πόνσε! Νίκη με ανατροπή για την Ένωση – videos

Ξάνθη – ΑΕΚ: Ασταμάτητος ο Πόνσε! Νίκη με ανατροπή για την Ένωση – videos
ΦΩΤΟ intime

Με τον Πόνσε να σκοράρει για 15η φορά στο πρωτάθλημα και τους Οικονόμου και Μπογέ να συνδράμουν στο σκορ, η ΑΕΚ έκανε μεγάλη ανατροπή κόντρα στην Ξάνθη στα “Πηγάδια” για να πάρει τη νίκη με 3-1.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Για την 27η αγωνιστική της Superleague, η ΑΕΚ επικράτησε εκτός έδρας με 3-1 της Ξάνθης, παρότι βρέθηκε να χάνει στο σκορ από το πρώτο ημίχρονο και έχασε αρκετές ευκαιρίες για κάποιο γκολ.

Τελικά στο 68′ όμως, ο Οικονόμου έλυσε το… γόρδιο δεσμό και στην αμέσως επόμενη φάση, ο Πόνσε με εντυπωσιακή κίνηση μέσα στην περιοχή, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, για να διαμορφώσει το σκορ στις καθυστερήσεις ο Μπογέ στην αντεπίθεση.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και “απείλησε” πρώτη με ωραία προσπάθεια του Πόνσε από δεξιά και σουτ του Αλμπάνη μέσα από τη περιοχή που σταμάτησε πάνω στον Λισγάρα πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Η Ξάνθη “απάντησε” με ένα σουτ του Γέντρισεκ που πέρασε λίγο άουτ, αλλά η Ένωση διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και στην επόμενη φάση της, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Κλωναρίδης έκανε το σουτ, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε και ο Μάνταλος σκόραρε στην επαναφορά, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ σωστά δεν μέτρησε.

Ο αρχηγός της Ένωσης έχασε μία ακόμη ευκαιρία στο 30′, για να βρει η Ξάνθη τελικά πρώτη το γκολ στο 33′. Ο Κασάδο έκανε ωραία σέντρα από αριστερά και ο Κάστρο με εντυπωσιακή κεφαλιά νίκησε τον Τσιντώντα για το 1-0.

 

Το γκολ όμως έκανε ακόμη πιο επιθετική την ΑΕΚ, η οποία δημιούργησε διαδοχικές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Ο Μάνταλος στο 37′, ο Αλμπάνης στο 40′ και ο Κλωναρίδης στο 44′ όμως, δεν κατάφεραν να αλλάξουν το σκορ στο πρώτο ημίχρονο.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε όμως ούτε στο 2ο μέρος, με τον αρχηγό των “κιτρινόμαυρων” να “απειλεί” ξανά στο 51′ με καρφωτή κεφαλιά από σέντρα του Χουλτ, που απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς.

Το γκολ ήρθε τελικά στο 68′ για την Ένωση, όταν από κόρνερ και σουτ του Μάνταλου, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Οικονόμου, ο οποίος με προβολή έκανε το 1-1 για την ομάδα του.

 

Στην επόμενη μάλιστα φάση, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κάνουν την ολική ανατροπή, με τον Γκάλο να σεντράρει από δεξιά και τον Πόνσε να κατεβάζει και να τελειώνει ιδανικά από το ύψος του πέναλτι για το 1-2 στο 70′.

 

Στη συνέχεια του αγώνα, η Ξάνθη βγήκε στην επίθεση ψάχνοντας τη δική της ισοφάριση και έχασε καλές ευκαιρίες σε σουτ του Μελιόπουλου και του Μπρίτο, πριν “σφραγίσει” τη νίκη για την ΑΕΚ, ο Μπογέ σε τετ-α-τετ στην αντεπίθεση, μετά από ασίστ του Λιβάγια στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

 

Οι συνθέσεις στο Ξάνθη – ΑΕΚ

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαριέντος, Λισγάρας, Αλμέιδα, Κασάδο, Κοβάτσεβιτς, Ντίρεσταμ, Καμαρά (74′ Μελιόπουλος), Ουίλιαμ (78′ Μπρίτο), Γέντρισεκ (58′ Καντά), Κάστρο.

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Σβάρνας, Οικονόμου, Χουλτ, Αλέφ, Γαλανόπουλος (79′ Σιμόες), Μάνταλος, Κλωναρίδης (55′ Λιβάγια), Αλμπάνης (66′ Μπογέ), Πόνσε.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις