Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ξάνθη – ΑΕΚ 1-3 ΤΕΛΙΚΟ: Διπλό με ανατροπή στα “Πηγάδια”!

Ξάνθη – ΑΕΚ 1-3 ΤΕΛΙΚΟ: Διπλό με ανατροπή στα “Πηγάδια”!
ΦΩΤΟ intime

Η ΑΕΚ βρέθηκε να χάνει στα “Πηγάδια” από την Ξάνθη, όμως συνέχισε να είναι καλύτερη από τους γηπεδούχους στο ματς και κατάφερε τελικά να βρει τα γκολ για να ανατρέψει το σκορ και να πάρει τη νίκη με 3-1.

Η Ξάνθη προηγήθηκε απέναντι στην ΑΕΚ στα “Πηγάδια” κόντρα στη ροή του αγώνα και κράτησε το προβάδισμα μέχρι το 68ο λεπτό του ματς, όμως η Ένωση πέτυχε δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά και επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της με το τελικό 3-1.

Ο Κάστρο με τρομερή κεφαλιά στο 33′ έκανε το 1-0, για να ισοφαρίσει ο Οικονόμου με προβολή στο 68′ και να κάνει την ολική ανατροπή ο Πόνσε, σκοράροντας για 15η φορά στο πρωτάθλημα. Το τρίτο γκολ για την Ένωση πέτυχε σε αντεπίθεση στις καθυστερήσεις, ο Μπογέ.

Παρακολουθήστε LIVE από το NewsIt.gr την εξέλιξη της αναμέτρησης

Η ΑΕΚ δεν έχει δεχτεί γκολ στα τέσσερα τελευταία επίσημα παιχνίδια της, μετά την ήττα από τον Άρη. Μάλιστα έχει κρατήσει το “μηδέν” σε επτά από τα δέκα τελευταία παιχνίδια της.

Η Ένωση πηγαίνει σε μια έδρα, που έχει πολύ καλή παράδοση. Έχει χάσει μόνο πέντε φορές σε 27 επισκέψεις της στην Ξάνθη.

Η τελευταία νίκη των Ακριτών κόντρα στην Ένωση ήταν την 1η Σεπτεμβρίου 2012, τη σεζόν που η ΑΕΚ υποβιβάστηκε, 1-0 με κεφαλιά του Μαρκόφσκι στο 58’. Από τότε οι “κιτρινόμαυροι” έχουν πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Η Ξάνθη προέρχεται από την ήττα στην έδρα της από τον ΠΑΟΚ. Για τους Ακρίτες ήταν το δέκατο παιχνίδι της χωρίς νίκη.

Η… παράδοση

Νίκες Ξάνθης: 5

Ισοπαλίες: 18

Νίκες ΑΕΚ: 32

Με γηπεδούχο την Ξάνθη

Νίκες Ξάνθης: 5

Ισοπαλίες: 13

Νίκες ΑΕΚ: 9

Στον πρώτο γύρο

Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018

ΑΕΚ – Ξάνθη 2-0

(8’ σουτ Πόνσε, 90’ σουτ Λιβάγια)

Η αποστολή της ΑΕΚ

Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Οικονόμου, Γκάλο, Τσόσιτς, Χουλτ, Σβάρνας, Γιαννούτσος, Αλμπάνης, Σιμόες, Κλωναρίδης, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Μπότος, Άλεφ, Λιβάια, Πόνσε, Μπογέ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις