Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ξάνθη – Άρης: Την “έπνιξε” στα Πηγάδια κι έφυγε για οκτάδα! video

Ξάνθη – Άρης: Την “έπνιξε” στα Πηγάδια κι έφυγε για οκτάδα! video
ΦΩΤΟ Intime

Ο Άρης, με ένα γκολ του Ιντέγε, νίκησε με 0-1 την Ξάνθη στα Πηγάδια στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων για τη φάση των “16” του Κυπέλλου Ελλάδας και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Αποφασισμένος να για τη νίκη παρατάχθηκε στα Πηγάδια ο Άρης, με τον Μίκαελ Ένινγκ να μην κάνει καμία αλλαγή σε σχέση με τους 11 που αγωνίστηκαν κόντρα στον ΠΑΟΚ. Οι “κίτρινοι” εκμεταλλεύθηκαν έτσι το εκτεταμένο ροτέισιον που επιχείρησε ο Γιώργος Παράσχος και άνοιξαν νωρίς το σκορ στο 17′, μετά από όμορφη συνεργασία Φερτφατζίδη και Ιντέγε, με τον Νιγηριανό επιθετικό να ευστοχεί από κοντά ανοίγοντας το σκορ.

Το ματς ήταν μονόλογος των φιλοξενούμενων στη συνέχεια, οι οποίοι αν δεν έπεφτα πάνω στον εξαιρετικό Μπέντο, που πραγματοποίησε σωρεία επεμβάσεων, θα είχαν διευρύνει κατά πολύ το σκορ, ενώ στο φινάλε του ματς ο Μαντσίνι σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, με τον παίκτη του Άρη να φαίνεται ωστόσο ότι καλύπτεται από τους αμυνόμενους.

Στην επόμενη ακριβώς φάση ο Φοσέ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της Ξάνθης στο ματς για να ισοφαρίσει κι έτσι το 0-1 παρέμεινε ως το τέλος με τις δύο ομάδες να συναντιούνται για τη ρεβάνς την Τρίτη (14/1) στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Ξάνθη: Βίτορ Μπέντο, Τερκί, Λισγάρας, Καμαρά, Μπαριέντος (71’ Κοβάτσεβιτς), Μουλέν (58’ Ντε Αμορίμ), Λουίς Σόσα, Καρασαλίδης, Κασάδο (72’ Φοσέ), Τζουρίτσκοβιτς, Κάστρο

Άρης: Κουέστα, Ροζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα (69’ Μαντσίνι), Φετφατζίδης, Λάρσον (59’ Ντουρμισάι), Ιντέγε (82’ Αμπού Μπα)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις