Τρίτη, 28 Μαΐ
26oC Αθήνα

Ξάνθη – ΟΦΗ: “Τρελό” φινάλε και μοιρασιά στα Πηγάδια! (video)

Ξάνθη – ΟΦΗ: “Τρελό” φινάλε και μοιρασιά στα Πηγάδια! (video)
Intime.gr

Ξάνθη και ΟΦΗ έμειναν στην ισοπαλία στα Πηγάδια, για την 21η αγωνιστική της Superleague, σε ένα από τα πιο “δραματαικά” ματς της σεζόν, αφού το 0-1 του ημιχρόνου έγινε 2-2 στα τελευταία 10 λεπτά της αναμέτρησης.

Απίστευτα πράγματα έγιναν στα Πηγάδια, όπου οι ομάδες της Ξάνθης και του ΟΦΗ αναδείχθηκαν ισόπαλες, με 2-2, για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος και πλέον ισοβαθμούν με 27 πόντους στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να πάρει τα ηνία του αγώνα και τα κατάφερε σε σημαντικό βαθμό, έχοντας συχνή παρουσία στα καρέ της Ξάνθης. Οι Ακρίτες -πάντως- δεν έπαιξαν αμυντικά και είχαν κι αυτοί επιθετικές βλέψεις.

Στο 23′ είχαμε μια απίστευτη φάση! Ο Φιγκεϊρέδο βρέθηκε πεσμένος εντός μεγάλης περιοχής μετά από εκτέλεση κόρνερ (δέχθηκε αντικανονικό μαρκάρισμα από τον Κασάδο με το γόνατο). Ο διαιτητής Παπαδόπουλος είδε το στιγμιότυπο στο μόνιτορ του VAR κι έδωσε πέναλτι, με τον Νέιρα να εκτελεί εύστοχα. Το γκολ όμως ακυρώθηκε, διότι -μετά από υπόδειξη του VAR- ο διαιτητής έδωσε διπλή επαφή στην εκτέλεση του πέναλτι (κάτι που δεν επιτρέπεται)! Το ματς συνεχίστηκε με αρκετά νεύρα και σκληρά μαρκαρίσματα από τους παίκτες των δύο ομάδων.

Στο 37′ όμως ο ΟΦΗ κέρδισε εκ νέου πέναλτι, από ανατροπή του Βαζ από τον Σόσα. Ο Φιγκεϊρέδο ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε -οριστικά- το 0-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι έγινε πιο νευρικό, με τους Ακρίτες να προσπαθούν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης αλλά μην δημιουργούν κάποια αξιοσημείωτη φάση. Έτσι φτάσαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο, το οποίος έδωσε όσο σασπένς δεν είχε δώσει όλο το ματς μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο Φιγκεϊρέδο στο 81′ βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με την εστία της Ξάνθης, μετά από αντεπίθεση, αλλά αστόχησε πλασάροντας άουτ και στην αμέσως επόμενο λεπτό, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των Κρητικών, ο Φοσέ έφερε το ματς στα ίσα.

Η λογική έλεγε ότι η ισοπαλία θα ήταν το τελικό σκορ αλλά η Ξάνθη βγήκε μπροστά και κυνήγησε το γκολ της νίκης, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτεθειμένη σε αντεπίθεση των φιλοξενούμενων και ο Φιγκεϊρέδο να την “τιμωρήσει” για άλλη μία φορά, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στον ΟΦΗ.

Ωστόσο και πάλι η Ξάνθη βρήκε τα ψυχολογικά αποθέματα να ισοφαρίσει το ματς, ξανά με τον Φοσέ, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (με το γκολ να επικυρώνεται μέσω VAR) και το τελικό 2-2 να παραμένει ως το τέλος.


Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις