Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Ξάνθη – Ολυμπιακός: Πρώτη «ερυθρόλευκη» απώλεια! Γκολ ο Ενγκελς

Ξάνθη – Ολυμπιακός: Πρώτη «ερυθρόλευκη» απώλεια! Γκολ ο Ενγκελς

Η Ξάνθη υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του… γκέλα! Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να φύγουν νικητές από τα Πηγάδια. Είχαν βαθμολογική απώλεια για πρώτη φορά στη φετινή Super League, καθώς ο αγώνας τους έλξηε ισόπαλος 1-1.

Το live

Το σκορ άνοιξε στο 12΄ ο Ενγκελς στο ντεμπούτο του με τους «ερυθρόλευκους», ενώ ισοφάρισε ο Λισγάρας στο 43′. Ο Ολυμπιακός ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά είχε… θέμα στο τελείωμα των φάσεων, στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αρκετά ανοιχτό και οι δύο ομάδες απειλούσαν την αντίπαλη εστία.

Ο αγώνας Ξάνθη – Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να έχουν προβάδισμα δύο και τριών τερμάτων, με τους Φορτούνη, Σεμπά, Τζούρτζεβιτς να πρωταγωνιστούν σε αντεπιθέσεις «φωτιά». Tαυτόχρονα έχασαν σημαντικές ευκαιρίες να αυξήσουν το προβάδισμα στο σκορ, το οποίο άνοιξε αρκετά νωρίς. Στο 12΄ από κόρνερ του Σεμπά, ο Μπιορν Ενγκελς νίκησε όλη την άμυνα των γηπεδούχων και με εντυπωσιακή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πανηγυρίζοντας το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα.

Οσο ο Ολυμπιακός έχανε ευκαιρίες, τόσο η Ξάνθη ξεθάρρευε. Εκμεταλλεύτηκε κάποια κενά στην άμυνα των φιλοξενούμενων και σιγά σιγά άρχισε να γίνεται απειλητικοί και ισοφάρσε σε κομβικό σημείο. Στο 43΄ ύστερα από σέντρα του Μπρίτο και λάθος έξοδο του Καπίνο, ο Λισγάρας με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά ισοφάρισε και έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες με 1-1.

Ανοιχτό παιχνίδι και στο β΄ ημίχρονο με τον Χάσι να ανακατεύει την τράπουλο με τις αλλαγές των Καρσελά, Εμενίκε. Από την άλλη πλευρά όμως, οι γηπεδούχοι παρέμεναν απειλητικοί. Στο 79΄ ακυρώθηκε σωστά (χέρι) γκολ του Εμενίκε κι έτσι ο Ολυμπιακός, τρεις ημέρες πριν την πρεμιέρα του Champions League με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, γνώρισε την πρώτη του απώλεια για τη φετινή σεζόν. Οι Ακρίτες παραμένουν αήττητοι στις πρώτες τρεις αγωνιστικές.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Κασάδο, Καμαρά, Ντε Λούκας (72΄ Μεχία), Λουσέρο, Κίκε (59΄ Ρότσε), Μπρίτο, Γέντριτσεκ (81΄ Τριάδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπεσνίκ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ένχελς, Κούτρης, Ζιλέ, Οτζίτζα Οφόε, Φορτούνης (76΄ Ανδρούτσος), Σεμπά, Μάριν (65΄ Καρσελά), Τζούρτζεβιτς (60΄ Εμενίκε)

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις