Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ξεκινά και πάλι η Bundesliga! Η νέα ποδοσφαιρική πραγματικότητα… με τον κορονοϊό

Ξεκινά και πάλι η Bundesliga! Η νέα ποδοσφαιρική πραγματικότητα… με τον κορονοϊό
ΦΩΤΟ Reuters

Όσα ξέραμε για τις συνθήκες με τις οποίες γινόταν ένα ποδοσφαιρικό ματς, θα πρέπει να τα αναθεωρήσουμε, λόγω του κορονοϊού. Η Bundesliga είναι το πρώτο πρωτάθλημα που ξεκινά, μετά το «λουκέτο» που έφερε ο COVID 19 και θα προσπαθήσει να μας επαναφέρει στην αθλητική πραγματικότητα, έστω και αν θα το κάνει με μεγάλη προσοχή

Αρχίζει και πάλι να… κυλάει η μπάλα στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Μετά από τις αρχές Μαρτίου (16/03/2020) μπορούμε να πούμε και πάλι “καλώς ήρθες πίσω αγαπημένο ποδόσφαιρο”. Έστω και υπό διαφορετικές συνθήκες, λόγω του κορονοϊού, η Bundesliga δίνει το σήμα της έναρξης της δράσης

Οι αρμόδιοι φορείς στην Γερμανία, αποφάσισαν την επανέναρξη της Bundesliga, με το σχετικό πρωτόκολλο υγιεινής να εφαρμόζεται πιστά, φέρνοντας μία νέα πραγματικότητα στην παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα.

Το τριήμερο αυτό (16, 17 και Μαϊου), θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις της 26ης αγωνιστικής, χωρίς θεατές και με αυστηρά μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Εννέα αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του γερμανικού πρωταθλήματος απομένουν και στη μάχη για τον τίτλο προηγείται η Μπάγερν με 55 βαθμούς. Την ακολουθούν η Ντόρτμουντ με 51, η Λειψία με 50, η Γκλάντμπαχ με 49 και η Λεβερκούζεν με 47.

Στον πίνακα των σκόρερ πρώτος είναι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπάγερν με 25 γκολ και δεύτερος ο Τίμο Βέρνερ της Λειψίας με 21.

Στα ματς της ημέρας ξεχωρίζει ένα ντέρμπι.  Ντόρτμουντ υποδέχεται τη Σάλκε, ωστόσο το “Revierderby” θα διεξαχθεί μέσα σε ένα πρωτόγνωρο «σκηνικό», καθώς μέσα και γύρω από το «Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ», το οποίο έχει χωρητικότητα άνω των 80.000 θεατών, θα βρίσκονται περίπου 300 άτομα. Και αυτό γιατί, προκειμένου να επανεκκινήσει η Bundesliga, οι αρμόδιες αρχές της Γερμανίας έχουν θεσπίσει ένα αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο με στόχο να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος να προσβληθεί κάποιος από τον COVID-19. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 200 από αυτά τα άτομα θα επιτρέπεται να βρίσκονται γύρω από τον αγωνιστικό χώρο και στις εξέδρες του γηπέδου, ενώ άλλα 100, κυρίως προσωπικό ασφάλειας, θα αναπτυχθούν εκτός του σταδίου.

οι μεν «κιτρινόμαυροι» θέλουν να διατηρήσουν την επαφή με την -κάτοχο του τίτλου και πρωτοπόρο- Μπάγερν Μονάχου, οι δε «βασιλικοί μπλε» επιθυμούν να παραμείνουν στις θέσεις που δίνουν ένα «εισιτήριο» για το Europa League.

Στο μεταξύ, η Μπάγερν Μονάχου, η οποία στοχεύει στον όγδοο διαδοχικό τίτλο της, αντιμετωπίζει την Κυριακή (17/5) στο Βερολίνο την Ουνιόν. Οι Βαυαροί θέλουν τη νίκη για να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν το προβάδισμά τους έναντι της Ντόρτμουντ, το οποίο είναι αυτή τη στιγμή τέσσερις βαθμοί, την ώρα που είναι πιθανό ο Ουρς Φίσερ να μην κάθεται στον πάγκο της Ουνιόν, καθώς την Τετάρτη αποχώρησε από το ξενοδοχείο, στο οποίο είχε καταλύσει η ομάδα, στο πλαίσιο υποχρεωτικής επταήμερης απομόνωσης.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής της Bundesliga (σε παρένθεση η ώρα έναρξης των αναμετρήσεων) και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Ντόρτμουντ-Σάλκε                   16/5 (16:30)

Λειψία-Φράιμπουργκ                 16/5 (16:30)

Χοφενχάιμ-Χέρτα Βερολίνου          16/5 (16:30)

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Πάντερμπορν   16/5 (16:30)

Άουγκσμπουργκ-Βόλφσμπουργκ         16/5 (16:30)

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Γκλάντμπαχ   16/5 (19:30)

Κολωνία-Μάιντς                     17/5 (16:30)

Ουνιόν Βερολίνου-Μπάγερν Μονάχου   17/5 (19:00)

Βέρντερ Βρέμης-Λεβερκούζεν         18/5 (21:30)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 25 αγώνες)

Μπάγερν Μονάχου         55

Ντόρτμουντ              51

Λειψία                  50

Γκλάντμπαχ              49

Λεβερκούζεν             47

Σάλκε                   37

Βόλφσμπουργκ            36

Φράιμπουργκ             36

Χοφενχάιμ               35

Κολωνία                 32

Ουνιόν Βερολίνου        30

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης   28 -24αγ.

Χέρτα Βερολίνου         28

Άουγκσμπουργκ           27

Μάιντς                  26

Φορτούνα Ντίσελντορφ    22

Βέρντερ Βρέμης          18 -24αγ.

Πάντερμπορν             16

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις