Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Κύπελλο Ελλάδας: “Έλαμψε” ο Μασούντ στην… αγγαρεία της ΑΕΚ

ΑΕΚ - Μασούντ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η ΑΕΚ νίκησε για μια ακόμα φορά τον Παναιτωλικό (1-0) και με συνολικό σκορ 5-0 πήρε την πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας. Κέρδισε το χειροκρότημα ο Μασούντ, που έδωσε την ασίστ στο γκολ του Λόπες. Θετικό ντεμπούτο για Μοράν.

Αυτή τη φορά δεν είχε “τεσσάρα”! Η ΑΕΚ επικράτησε στο ΟΑΚΑ του Παναιτωλικού με 1-0 και με τέρματα 5-0 επί της ομάδας του Αγρινίου στο Κύπελλο πήρε την πρόκριση στους “8” της διοργάνωσης.

Έτοιμος να βοηθήσει ο Μασούντ – Θετικός ο Μοράν

Όσον αφορά τα μετεγγραφικά αποκτήματα της ΑΕΚ, ο Μοράν ήταν προσεκτικός στις κινήσεις του στο ντεμπούτο του με την ομάδα του Χιμένεθ, προσπάθησε να ανταποκριθεί στα αμυντικά του καθήκοντα και βοήθησε αρκετά στην ανάπτυξη των “κιτρινόμαυρων”.

Μοράν

Απ’ την άλλη, ο Μασούντ είχε καλή παρουσία, ήταν μαχητικός και μάλιστα του “χρεώνεται” μια τρομερή ασίστ στον Κλωναρίδη -ο οποίος για ένα ακόμα ματς ήταν κακός- αλλά και αυτή στο γκολ του Λόπες. Και τα δυο μετεγγραφικά αποκτήματα της Ένωσης είχαν καλύτερη παρουσία στο δεύτερο μέρος, με τον Ιρανό να κερδίζει και το χειροκρότημα του λιγοστού κόσμου που πήγε στο ΟΑΚΑ.

Το παιχνίδι…

Παρά το γεγονός πως η πρόκριση είχε κριθεί από το πρώτο ματς, οι δυο ομάδες έπαιξαν επιθετικά. Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς “αγγίζοντας” το 1-0 μόλις στο 2′. Μασούντ και Γιακουμάκης συνδυάστηκαν, η μπάλα έφτασε στον Κλωναρίδη, αλλά ο Κουσιάδης απέκρουσε δύσκολα στην αριστερή γωνία το απευθείας σουτ που έκανε ο επιθετικός της Ένωσης. Μάλιστα, στη φάση αυτή ο πορτιέρε του Παναιτωλικού απέκτησε και πρόβλημα τραυματισμού, κάτι που τον ανάγκασε να αποχωρήσει στο 7′.

Λίγο πριν γίνει όμως αλλαγή, ο νεαρός πορτιέρε είδε τον Βράνιες να πλασάρει από το ύψος του πέναλτι και να στέλνει την μπάλα για λίγο άουτ. Η Ένωση είχε μια ακόμα μεγάλη στιγμή στο 12′, εκεί όπου ο Κυριακίδης.. πετάχτηκε στο “γ” και απέκρουσε το σουτ του Γκάλο.

Με το πέρας των λεπτών ο Παναιτωλικός κέρδισε… μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στο 31′ και ο Κυριακίδης είπε “τεράστιο’ όχι στην κοντινή κεφαλιά του Γιακουμάκη. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναιτωλικού χάθηκε στο 42′. Μετά από λάθος εκτίμηση του Βράνιες, ο Ντίας έκλεψε την μπάλα, βγήκε απέναντι από τον Μπάρκα, που όμως απέκρουσε με το ένα χέρι το πλασέ του παίκτη των φιλοξενούμενων.

Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο και στην επανάληψη και στο 57′ έχασε μοναδική ευκαιρία! Ο Μασούντ είχε.. έμπνευση, έβγαλε τρομερή μπαλιά στον Κλωναρίδη, που δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά – ψαράκι.

Τελικά, το 1-0 έγινε στο 65′. Μετά από διαγώνια μπαλιά του Μοράν, ο Μασούντ σέντραρε απευθείας από δεξιά και έδωσε… έτοιμο γκολ στον Λόπες, που -στο δεύτερο δοκάρι- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

Η Ένωση προσπάθησε να φτιάξει κι άλλες φάσεις, ο Μασούντ χειροκροτήθηκε κατά την αλλαγή του, ενώ στο φινάλε ο Μπάρκας είχε δυο δύσκολες επεμβάσεις.

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ (Φελίπε Ουφάνο) : Μπάρκας, Γκάλο (80΄ Γιούσης), Βράνιες (70΄ Τζανετόπουλος), Λαμπρόπουλος, Γιαννούτσος, Λόπες, Μοράν, Αϊντάρεβιτς, Μασούντ (76΄ Αραούχο), Κλωναρίδης, Γιακουμάκης

Παναιτωλικός (Μπάμπης Μιχαηλίδης): Κουσιάδης (9΄λ.τρ. Κυριακίδης), Ροντρίγκες, Χαντάκιας, Τσοκάνης, Γιαννιώτης, Μαρινάκης, Μπεχαράνο (46΄ Μάρκος Πάουλο), Κλέζιο, Ρόσα (70΄ Μοράρ), Βασιλούδης, Ντίας

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις