Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Κύπελλο Ελλάδας: Την ίδια ώρα οι αγώνες ΠΑΟΚ και Άρη! Το “σενάριο” του μπαράζ

Κύπελλο Ελλάδας: Την ίδια ώρα οι αγώνες ΠΑΟΚ και Άρη! Το “σενάριο” του μπαράζ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η πρωτιά στον 4ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη. Ο πρόεδρος της επιτροπής του θεσμού, Μάνος Γαβριηλίδης, μίλησε για την πιθανότητα ισοβαθμίας των δυο ομάδων της Θεσσαλονίκης.

Μετά από δυο αγωνιστικές, ΠΑΟΚ και Άρης συγκατοικούν στην κορυφή του 4ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδας, έχοντας μάλιστα τον ίδιο συντελεστή τερμάτων (3 γκολ υπέρ – 2 κατά).

Η πρωτιά στον όμιλο θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική, ανάλογα με τα αποτελέσματα των δύο ομάδων (θα έχουμε τις αναμετρήσεις Αήττητος Σπατών – ΠΑΟΚ και Εργοτέλης – Άρης).

Εφόσον οι δυο ομάδες κερδίσουν, η πρωτιά θα κριθεί στην διαφορά των γκολ που θα έχουν οι δύο ομάδες. Για την πιθανή ισοβαθμία ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη μίλησε στον “ARENA FM 89.4” ο πρόεδρος της επιτροπής του θεσμού, Μάνος Γαβριηλίδης.

“Υπάρχουν επτά περιπτώσεις ισοβαθμιών, αν ξεπεραστούν όλες αυτές, τότε θα προβούμε σε μπαράζ. Εμείς για να διαφυλάξουμε κάτι τέτοιο, θα βάλουμε τις δυο ομάδες να αγωνιστούν ίδια ώρα και ίδια μέρα. Χθες είχαμε μια σύσκεψη για αυτό το θέμα, πάρθηκε η απόφαση να αγωνιστούν ίδια μέρα, Άρης και ΠΑΟΚ. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι αν φέρουν το ίδιο σκορ οι δυο ομάδες πάντως, όσο κι αν το έχουμε ψάξει θα πρέπει να γίνει μπαράζ.

Για να καλύψουμε την υποχρέωση που είχαμε στην τηλεόραση, ήταν καλά μέχρι τώρα, δεν είχαν προκύψει τέτοια θέματα αλλά τώρα αναγκαστικά πρέπει τα δυο παιχνίδια να γίνουν ίδια μέρα και ίδια ώρα, για να διαφυλαχθούν κάποια πράγματα. Στο κάτω-κάτω είναι και η ομορφιά του ποδοσφαίρου αυτή. Αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε σαν επιτροπή, ήταν να έρθουμε σε συνεννόηση με το κανάλι, να μεταδοθούν όλα τα ματς την ίδια ώρα από αυτόν τον όμιλο, τίποτα περισσότερο.” ανέφερε.

Τα όσα αναφέρουν οι διατάξεις του Κ.Α.Π. σε περίπτωση ισοβαθμίας, εκεί όπου υπάρχει και το ενδεχόμενο του αγώνα μπαράζ

5. Σε περίπτωση που από τον ανωτέρω πίνακα προκύπτει ισοβαθμία ομάδων για τις θέσεις της παρ 4 του παρόντος άρθρου, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.

6. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ 47 τους αγώνες.

7. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

8. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

9. Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβαθμία ομάδων τότε συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων

10. Η σειρά που παίρνει η κάθε ομάδα στους παραπάνω ειδικούς βοηθητικούς πίνακες, μεταφέρεται στον αρχικό βαθμολογικό πίνακα, για την – κατά σειρά – κατάληψη των θέσεων των ομάδων που είχαν ισοβαθμήσει.

11. Αν και μετά από τις παραπάνω διαδικασίες προκύψει νέα ισοβάθμηση ομάδων, η σειρά κατάταξή τους γίνεται ως εξής:

α) Εφ’ όσον ισοβαθμούν δύο (2) ομάδες, διεξάγεται απλός αγώνας κατάταξης που διαρκεί 90΄ λεπτά, σε ουδέτερο γήπεδο και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος ακολουθείται η διαδικασία της επόμενης παραγράφου (12) του παρόντος άρθρου.

β) Εφ’ όσον ισοβαθμούν τρεις (3) ή περισσότερες ομάδες, τότε η σειρά κατάταξής τους καθορίζεται μετά από τη διεξαγωγή απλών αγώνων κατάταξης σε ουδέτερα γήπεδα, με διάρκεια κάθε αγώνα 90΄ (χωρίς παράταση). Στην περίπτωση κατά την οποία και μετά τους παραπάνω αγώνες κατάταξης ισοβαθμήσουν δύο (2) ή περισσότερες ομάδες, η σειρά κατάταξής τους καθορίζεται σύμφωνα με τη διαδικασία των παρ. 5 έως 10 του παρόντος άρθρου. Στην περίπτωση που και πάλι προκύψει ισοβαθμία, η σειρά κατάταξης των ομάδων που ισοβάθμησαν καθορίζεται με δημόσια κλήρωση από τη Διοργανώτρια Αρχή

12. Στην περίπτωση κατά την οποία στη λήξη της κανονικής διάρκειας αυτού του αγώνα οι δύο ομάδες είναι ισόπαλες δίνεται στη συνέχεια παράταση μισής ώρας σε δύο ημίχρονα από δεκαπέντε (15΄) λεπτά το καθένα. Αν δε και μετά την παράταση το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο, τότε η νικήτρια ομάδα ανακηρύσσεται μετά από εκτέλεση επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτι) όπως από τους 48 Κανόνες του Παιχνιδιού (Laws of the Game) και ειδικότερα στο κεφάλαιο «Διαδικασία για τον καθορισμό του νικητή ενός αγώνα» προβλέπεται. Η εκτέλεση των πέναλτι δεν αποτελεί συνέχεια του αγώνα, αλλά διαδικαστικό τρόπο για την ανάδειξη του νικητή

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις