Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κύπελλο Ισπανίας: Στηρίζει Μπιλμπάο – Σοσιεδάδ! Η Ομοσπονδία εγκρίνει τελικό με κόσμο

Κύπελλο Ισπανίας: Στηρίζει Μπιλμπάο – Σοσιεδάδ! Η Ομοσπονδία εγκρίνει τελικό με κόσμο

Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ισπανίας στηρίζει τις Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ρεάλ Σοσιεδάδ, μετά το αίτημα που κατέθεσαν, για παρουσία οπαδών στον μεταξύ τους τελικό στο Copa del Rey.

Η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (RFEF) έκανε τελικά δεκτό το αίτημα της Ρεάλ Σοσιεδάδ και της Αθλέτικ Μπιλμπάο, για τη διεξαγωγή του τελικού του Copa del Rey με οπαδούς.

Να θυμίσουμε ότι το φινάλε του φετινού Κυπέλλου Ισπανίας έχει ήδη αναβληθεί, με την Ομοσπονδία να αποφασίζει να κάνει επαναπρογραμματισμό για μια περίοδο που ο κορονοϊός δεν θα αποτελεί πλέον απειλή, έτσι ώστε ο αγώνας να διεξαχθεί με την παρουσία οπαδών.

Ο πρώτος τελικός των δύο ομάδων της χώρας των Βάσκων ήταν προγραμματισμένος για τις 18 Απριλίου στη Σεβίλλη. Οι φιναλίστ του Copa del Rey δεν επιθυμούν η γιορτή αυτή να πραγματοποιηθεί σε άδεια γήπεδα (την ώρα που η La Liga θα συνεχιστεί πίσω από… κλειστές πόρτες) και είναι πρόθυμοι να περιμένουν, ούτως ώστε να διασφαλίσουν ότι οι φίλαθλοι θα απολαύσουν τον τελικό.

«Οι πρόεδροι των Αθλέτικ και Σοσιεδάδ, μετά από σύσκεψη με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, συμφώνησαν να ζητήσουν τη διεξαγωγή του τελικού με την παρουσία οπαδών σε μεταγενέστερη ημερομηνία, η οποία θα συμφωνηθεί και από τις τρεις πλευρές» αναφέρει η κοινή ανακοίνωση των δύο συλλόγων.

Η RFEF έκανε γνωστό ότι συμφώνησε «με όλη την καρδιά της» με την επιθυμία των φιναλίστ για την παρουσία θεατών: «Το τρόπαιο με το μεγαλύτερο κύρος και παράδοση στο ισπανικό ποδόσφαιρο αξίζει έναν τελικό με κόσμο στις εξέδρες» αναφέρει η ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η RFEF είναι ευγνώμων για την απόφαση που έλαβαν οι δύο σύλλογοι και θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει ότι ο τελικός θα πραγματοποιηθεί ως μία επίσημη διοργάνωση στην κατάλληλη στιγμή, είτε μέσα στο 2020, είτε το 2021 και πριν από τον τελικό της επόμενης περιόδου», καταλήγει το κείμενο της Ομοσπονδίας.

Πάντως, πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο η κυβέρνηση στην Ισπανία να βάλει “στοπ” στα σχέδια των ομάδων και της Ομοσπονδίας.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις