Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Λαμία – ΑΕΚ: Ανάμεικτα… συναισθήματα πριν τη ρεβάνς στο Κύπελλο Ελλάδας

Λαμία – ΑΕΚ: Ανάμεικτα… συναισθήματα πριν τη ρεβάνς στο Κύπελλο Ελλάδας
ΦΩΤΟ intime

Δύο εβδομάδες πριν αναμετρηθούν στο ίδιο γήπεδο σε αγώνα ρεβάνς για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδα, ΑΕΚ και Λαμία μας… χάρισαν γκολ και θέαμα. Η Ένωση προηγήθηκε, είδε τον Μπαράλες να πετυχαίνει δύο γκολ, αλλά έφυγε τελικά με το βαθμό από τη Φθιώτιδα (2-2). Ύστερα από αυτό το αποτέλεσμα, οι γηπεδούχοι εξασφάλισαν και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία. Μπήκε και σκόραρε ο Μπογέ! Αυστηρό πέναλτι υποδείχθηκε κατά των “κιτρινόμαυρων”.

Η ΑΕΚ κινδύνεψε να πέσει θύμα ανατροπής στην έδρα της Λαμίας,, αλλά ο Μπογέ βρήκε… δίχτυα αμέσως μετά την είσοδο του στον αγώνα και διαμόρφωσε το τελικό 2-2 μεταξύ των δύο ομάδων, που θα τεθούν τη Μεγάλη Πέμπτη στο ίδιο γήπεδο, στη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας (2-0 είχε έρθει το ματς του ΟΑΚΑ υπέρ της Ένωσης).

Το ξεκίνημα της ΑΕΚ ήταν ιδανικό. Μόλις στο 4’ ο Μάκασέτας έκανε το χαμηλό γύρισμα από τα αριστερά και ο Μάνταλος με δύσκολο κοντινό πλασέ στην κλειστή γωνία έκανε το 0-1, σημειώνοντας το 5ο του γκολ στο πρωτάθλημα.

 


Η ΑΕΚ βρισκόταν συνέχεια σε θέση επίθεσης, έβαλε… κάτω την μπάλα και είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο τέταρτο του ματς, αφού η Λαμία δεν έδειξε ικανή να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της.

Η Λαμία προσπάθησε να… ανεβάσει στροφές, αλλά η ΑΕΚ δεν είχε πρόβλημα να τη διαχειριστεί, αλλά ένα λάθος στο 25΄παραλίγο να φέρει την ισοφάριση. Ο Χουλτ δεν απομάκρυνε σωστά, η ,πάλα μετά από κάποιες κοντινές πάσες έφτασε στον Μπερτόγλιο, ο Αργεντινός έπιασε το σουτ από δύσκολη γωνία εντός περιοχής και δεξιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπάρκα.

Ο Μανόλο Χιμένεθ είδε δύο λεπτά αργότερα τον Κώναρίδη να αποκτά πρόβλημα τραυματισμού (στη θέση του μπήκε ο Αλμπάνης), ενώ στο 29’ ο Πόνσε έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, αφού δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον Μελίσσα και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Όσοες φορές η Λαμία ταλαιπώρησε την ΑΕΚ, έγινε από τα δεξιά με τις προσπάθειες του Βασιλαντωνόπουλου. Στο 31’ ο Έλληνας μπακ έβγαλε την μπαλιά, αλλά η κεφαλιά του Μπαράλες έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Τελικά, στο 34’ η ομάδα της Φθιώτιδας έφτασε στην ισοφάριση. Οι γηπεδούχοι πήραν αυστηρό πέναλτι (σε προσπάθεια του Μπακασέτα να μαρκάρει τον Μπεχεράνο στη γωνία της μεγάλης περιοχής) και ο Μπαράλες έκανε το 1-1 από την… άσπρη βούλα.


Η ΑΕΚ προσπάθησε να γίνει πιο γρήγορη στην ανάπτυξη της μέχρι την ανάπαυλα, αλλά βρήκε τους γηπεδούχους πολύ καλά οργανωμένους στην άμυνα τους. Μάλιστα, οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν… νεύρα στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, επηρεασμένοι από την απόφαση του διαιτητή στη φάση του πέναλτι. Η Λαμία εκμεταλλεύτηκε αυτό το γεγονός και στο 54’ έφτασε στο 2-1. Ο Μπάρκας απέκρουσε εντυπωσιακά κοντινό ψαλιδάκι του Καραμάνου, ο Τσόσιτς έδιωξε την μπάλα στο πλάι αλλά πάνω στον Μπαράλες, που στόπαρε με το στήθος, έπιασε το διαγώνιο βολέ και πέτυχε το δεύτερο του τέρμα στο ματς!


Βλέποντας αυτή την εξέλιξη, ο Μανόλο Χιμένεθ πέρασε στο ματς τον Μπογέ στη θέση του Μπακασέτα (66’). Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο η αλλαγή του Ισπανού τεχνικού έφερε το ματς στο 2-2! Μετά από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά και κεφαλιά του Τσόσιτς, ο Μπογέ πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και -στην πρώτη του επαφή με την μπάλα- ισοφάρισε, σκοράροντας για μια ακόμα αγωνιστική.


Από εκείνο το σημείο και μετά η ΑΕΚ κυριάρχησε, με τον Κρίστιτσιτς να κάνει τρομερή δουλειά στο χώρο του κέντρου (στο 86’ είχε ένα καλό σουτ και στη συνέχεια αντικαταστήθηκε από τον Γιαννιώτα). Η Ένωση ανέβηκε ψηλά και πίεσε για το νικητήριο γκολ. Στο 87’ και έπειτα από λάθος στην άμυνα της Λαμίας, ο Μελίσσας πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Πόνσε, ενώ το σουτ του Γιαννιώτα (στον οποίο έφτασε η μπάλα) κόντραρε κι έφυγε κόρνερ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις