Παρασκευή, 17 Μαΐ
18oC Αθήνα

Λαμία – ΑΕΚ: “Πληγώθηκε” η Ένωση! Παρέμεινε το αήττητο – Φωνές για πέναλτι

Λαμία – ΑΕΚ: “Πληγώθηκε” η Ένωση! Παρέμεινε το αήττητο – Φωνές για πέναλτι
ΦΩΤΟ intime

Βαθμολογικά και αγωνιστικά “πληγωμένη” βγήκε η ΑΕΚ από το εκτός έδρας ματς με τη Λαμία (0-0). Αναγκαστική αλλαγή έγιναν Ολιβέιρα και Μπακάκης. Διατήρησαν… αλώβητη την έδρα τους οι γηπεδούχοι. Φωνάζει η Ένωση για πέναλτι. Από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες.

Την πρώτη της βαθμολογική απώλεια με τον Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο της γνώρισε η ΑΕΚ. Η Ένωση παρουσιάστηκε… χλωμή στο “σπίτι” της Λαμίας, έμεινε στο 0-0, αλλά φωνάζει για πέναλτι στη φάση του 71′. Κράτησαν αήττητη την έδρα τους οι γηπεδούχοι!

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Το πρώτο ημίχρονο στο ΔΑΚ Λαμίας είχε πολύ καλό ρυθμό, με την ΑΕΚ να χάνει στο 5′ τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Λιβάγια έβγαλε την μπαλιά, ο Ολιβέιρα έκανε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και θέση αριστερά, ο πορτιέρε της Λαμίας έδιωξε σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως ήταν η σειρά των γηπεδούχων για να “αγγίξουν” το γκολ. Ο Βασιλόγιαννης εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ, ο Τσιντώτας απέκρουσε και στη συνέχεια η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι

Οι δύο ομάδες δεν συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, αφού βρήκαν δυσκολία να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Η ΑΕΚ είχε ισχνή υπεροχή, αλλά δεν μπόρεσε να διασπάσει την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων. Με την έναρξη της επανάληψης, ο Μάσιμο Καρέρα προχώρησε σε μια ακόμα αναγκαστική αλλαγή, με τον Αλμπάνη να αντικαθιστά τον Μπακάκη, ο οποίος ανέβασε πυρετό. Για τον ίδιο λόγο, έμεινε εκτός αποστολής σήμερα ο Νίκλας Χουλτ.

Η Λαμία μπήκε δυνατά στην επανάληψη, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 49′. Ο Λόπες έκανε το λάθος, ο Σιμόες δεν κατάφερε να διώξει, ο Τιρόνε πρόλαβε να μπει στη φάση, πλάσαρε τον Τσιντώτα, έγινε η κόντρα, αλλά ο Βράνιες έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή! Στη φάση αυτή, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Σιμόες, στην προσπάθεια του Πορτογάλου να βρει την μπάλα με το κεφάλι.

Οι γηπεδούχοι είχαν νέα καλή στιγμή στο 65′ με την κοντινή κεφαλιά του Μπεχεράνο να περνάει άουτ. Στο 71′ όμως οι παίκτες της ΑΕΚ ζήτησαν πέναλτι. Ο Ρόμανιτς μάρκαρε με τα χέρια τον Αλμπάνη, ο οποίος έπεσε εντός περιοχής με τον Σκουλά να δίνει συνέχεια στο ματς.

Οι “κιτρινόμαυροι” πίεσαν για το γκολ που θα τους έδινε το “τρίποντο” και στο 79′ έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Λόπεζ εκτέλεσε ένα φάουλ, η μπάλα άλλαξε πορεία στο τείχος, έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, εκεί ο Γιακουμάκης έπιασε τη δύσκολη προβολή κι έστειλε την μπάλα στην οριζόντια δοκό. Έξι λεπτά αργότερα, το σουτ του Λιβάγια κόντραρε στον Αντέτζο και έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ.

Οι παίκτες της ΑΕΚ έβγαλαν εκνευρισμό, πέρα από ένα σουτ του Λιβάγια στο 90+3′ δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τα αντίπαλα καρέ κι έτσι το νικηφόρο σερί του Μάσιμο Καρέρα “έσπασε” στη Λαμία. Την τελευταία φάση του ματς (90+7′) ο Τσιντώτας έδιωξε το ξαφνικό σουτ του Μπεχεράνο.

 

 

 

 

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις