Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Λαμία – Απόλλων Σμύρνης: Δρόμοι… αντίθετοι με σερί σωτηρίας!

Λαμία – Απόλλων Σμύρνης: Δρόμοι… αντίθετοι με σερί σωτηρίας!

Ο Τζερόνιμο Μπαράλες έφτασε τα 6 γκολ στη Superleague και οδήγησε τη Λαμία στη νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης (2-1). Ξέφυγαν από τις τελευταίες θέσεις οι γηπεδούχοι – Δεν γλιτώνει τον υποβιβασμό η “Ελαφρά Ταξιαρχία”.

Πολύτιμη νίκη -την τρίτη σερί- στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή της στη Superleague, πέτυχε η Λαμία, η οποία επικράτησε στην έδρα της 2-1 του ουραγού Απόλλωνα, σε παιχνίδι για την εξ αναβολής 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου έφθασε τους 20 βαθμούς, σε αντίθεση με αυτή του Μπάμπη Τεννέ που ελπίζει μόνο σε… θαύμα για την σωτηρία της. Τα δύο τέρματα της Λαμίας σημείωσε ο Μπαράλες (12΄, 24΄ πέναλτι), ενώ για τον Απόλλωνα σκόραρε ο Ελ Χελβέ (19΄).

Μόλις στο 2′ ο Απόλλων Σμύρνης έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Ντουρσο να πλασάρει άουτ από πολύ καλό σημείο. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν αποτελεσματικά στο χώρο του κέντρου, περιορίζοντας τις επιθετικές προσπάθειες της Λαμίας. Στην πρώτη της φαση στο ματς (12′) ομως η ομάδα του Μάκη Χαβου άνοιξε το σκορ με τον Μπαραλες. Ο Αργεντινός επιθετικός υποδέχθηκε την μπάλα στη αντίπαλη περιοχή έπιασε το σουτ από θέση αριστερά και έκανε το 1-0.

Ο Απόλλων Σμύρνης πάντως δεν έριξε στροφές και στο 19′ ο Ελ Χελβε έκανε το 1-1 με τρομερό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και αριστερά.

Και πάλι όμως η ομάδα της Φθιώτιδας κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Στο 24′ ο Κυργιας ανέτρεψε τον Μπερτολιο και ο Μπαραλες σκόραρε από το σημείο του πέναλτι για το 2-1.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν σε πολύ καλό ρυθμό και στο 38′ ο Δημουτσος σούταρε πάνω στον αντίπαλο πορτιερε. Στο 43 όμως ο Χουαντερσον έδιωξε με δυσκολία το πλασέ του έμπειρου μέσου. Το παιχνίδι είχε πολύ καλή εικόνα και στην επανάληψη, με τις δυο ομάδες όμως να είναι πιο προσεκτικές στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Η Λαμία είχε πιο επιθετική εικόνα στο δεύτερο μέρος, αλλά ο Απόλλων Σμύρνης έκανε τους γηπεδούχους να… καρδιοχτυπήσουν στο φινάλε του αγώνα. Ο Ναζλίδης ξεμαρκαρίστηκε υπέροχα μέσα στην αντίπαλη περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις