Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Λαμία – Ξάνθη: “Απείλησαν” αλλά… κόλλησαν!

Λαμία – Ξάνθη: “Απείλησαν” αλλά… κόλλησαν!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Καλός ρυθμός, αρκετές φάσεις και ένα δοκάρι. Λαμία και Ξάνθη έπαιξαν επιθετικά, θα μπορούσαν άνετα να έχουν φτάσει στη νίκη, αλλά έμειναν στο 0-0 στο ματς που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Superleague.

Η Λαμία “πάλεψε” να φτάσει στην πρώτη της νίκη στην φετινή Superleague, αλλά η Ξάνθη ήταν ένας δυνατός αντίπαλος, με το παιχνίδι να μένει στο 0-0. Μετά και από αυτό το παιχνίδι, η ομάδα της Φθιώτιδας μετρά 2 βαθμούς στο πρωτάθλημα, υπερτερώντας μόνο των Απόλλωνα Σμύρνης και ΟΦΗ, ενώ αυτή της Θράκης έφτασε στους 6 (τρίτη ισοπαλία σε 5 παιχνίδια) και ισοβαθμεί με ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΛ.

Λαμία και Ξάνθη είχαν ένα πολύ ανταγωνιστικό και γεμάτο φάσεις πρώτο μέρος. Οι επιθετικές βλέψεις των δυο ομάδων έδωσαν πολύ καλό ρυθμό στην αναμέτρηση, με τους Ακρίτες να έχουν την πρώτη σημαντική ευκαιρία του ματς στο 23′. Ο Γέντρισεκ έπιασε το πλασέ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Σαράνοφ κράτησε το “μηδέν”, διώχνοντας με τα πόδια.

Ακολούθησε η πολύ καλή στιγμή της Λαμίας, με τον Ζίφκοβιτς να διώχνει το σουτ του Μπαράλες. Η Ξάνθη πάντως είχε την υπεροχή και στο τελευταίο δεκάλεπτο “άγγιξε” δυο φορές το γκολ. Στο 35′ ο Σουλεϊμάν έστειλε την μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων, ενώ στο 44′ ο Λισγάρας έπιασε την κοντινή κεφαλιά και ανάγκασε τον Σαράνοφ να διώξει με το δεξί του πόδι -και με υπερένταση- σε κόρνερ.

Η τελευταία φάση του πρώτου 45λέπτου ήρθε από τη Λαμία στα… χασομέρια του πρώτου 45λέπτου. Η σέντρα βγήκε από τα δεξιά, ο Καραγκούνης έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Η Λαμία εμφανίστηκε πιο επιθετική στην επανάληψη, με τον καραγκούνη α απειλή με σουτ την αντίπαλη εστία. Στο 72′ όμως η Ξάνθη πλησίασε στο γκολ. Ο αμαρκάριστος Κασάδο έπιασε κοντινή κεφαλιά και ανάγκασε τον Σαράνοφ να αποκρούσει ενστικτωδώς. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε στα πόδια του Λισγάρα, αλλά ο πορτιέρε των γηπεδούχων πρόλαβε και μπλόκαρε, πριν ο αντίπαλος πλασάρει εξ επαφής.

Η είσοδος του Μαστούρ στο ματς (82′) δεν έφερε την εξέλιξη που επιθυμούσε ο Μάκης Χάβος κι έτσι το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους (σ.σ. για 5η αγωνιστική στην Superleague είχαμε έναν αγώνα που έμεινε στην ισοπαλία). Στην τελευταία φάση του ματς, ο Ζίβκοβιτς έπεσε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε με δυσκολία το σουτ του Μπλάζιτς.

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις