Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Λαμία – Ξάνθη: Διπλό… και ανάσα!

Λαμία – Ξάνθη: Διπλό… και ανάσα!

Εκτός έδρας νίκη με 1-0 πέτυχε η Ξάνθη επί της Λαμίας στην 16η αγωνιστική της Super League! Εφτασε τους 21β. ενώ οι γηπεδούχοι βρίσκονται στη 12η θέση με 16 βαθμούς. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης ο Ζίβκοβιτς στο 34΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι  η Ξάνθη είχε να κερδίσει στο πρωτάθλημα από τις 19 Νοεμβρίου, από το 2-0 επί του Πανιωνίου, ενώ η Λαμία προερχόταν από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο, αλλά στο πρωτάθλημα έχει να δει τη νίκη από τις 29 Οκτωβρίου, όταν είχε επικρατήσει στην έδρα της του Πλατανιά.

Η Λαμία έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία να σκοράρει στο 5΄ όταν σε σουτ του Τσούκαλου απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς. Η Ξάνθη όμως ήταν αυτή που ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη καλή φάση που δημιούργησε στην εστία της Λαμίας. Εκτελεστής ο Μεχία στο 34΄, με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ από τα 25 μέτρα, δίνοντας το προβάδισμα στους Ακρίτες. Στο 41΄ κεφαλιά του Όμο πέρασε άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου σουτ του Φασίδη έδιωξε ο Μελίσσας.

Στο 2ο 45λεπτο οι γηπεδούχοι μπήκαν οιο δυνατά, πίεσαν την αντίπαλό τους, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Η Ξάνθη με καλή αμυντική διάταξη δεν άφησε διαδρόμους προς την εστία της και κράτησε σχετικά εύκολα το υπέρ της σκορ και τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης.

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Μελίσσας, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Όμο (46΄ Αναστασόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος, Τσούκαλος, Μπλάζιτς, Πίτι, Βάντερσον (72΄  Καραγιάννης), Βουό (46΄ Ακόστα).

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντε Λούκας (80΄ Μελιόπουλος), Λουσέρο, Μεχία, Κασάδο, Λισγάρας, Γέντριτσεκ, Σβάρνας, Φασίδης (74΄ Σιλά), Φλίσκας, Τριάδης (56΄ Ντουρίτσκοβιτς).

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις