Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Λαμία – Παναθηναϊκός: “Κακός δαίμονας”! Έχει βρει τον… μπελά του το “τριφύλλι”

Λαμία – Παναθηναϊκός: “Κακός δαίμονας”! Έχει βρει τον… μπελά του το “τριφύλλι”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Μετά το Κύπελλο, η Λαμία νίκησε τον Παναθηναϊκό και στη Superleague! Η ομάδα του Μάκη Χάβου είδε τον Μπερτόλιο να πετυχαίνει μια γκολάρα κόντρα στο “τριφύλλι” (1-0) και να της δίνει την τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα – Έχασαν αρκετές σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρουν οι “πράσινοι”.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Σπουδαία νίκη για τη Λαμία, που επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού στον αγώνα ο οποίος έκλεισε τη 17η ημέρα της Superleague. O Μπερτόλιο στο 52΄ με εξαιρετικό σουτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ και χάρισε στην ομάδα του την τρίτη νίκη της στο πρωτάθλημα. Από την πλευρά τους, οι “πράσινοι” έμειναν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη και χωρίς “τρίποντο” μέσα στο 2019.

Να αναφέρουμε πως το γκολ του Μπερτόλιο απέναντι έβαλε τέλος σε ένα απίθανο σερί… αφλογιστίας της Λαμίας. Η ομάδα του Μάκη Χάβου είχε να σκοράρει για 689 αγωνιστικά λεπτά στη Superleague (τελευταίο της γκολ στην αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό (3-2) που είχε διεξαχθεί στις 27 Οκτωβρίου!).

Το παιχνίδι…

Η Λαμία κατάφερε να… κλέψει την παράσταση με το ξεκίνημα του αγώνα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς, κυκλοφόρησαν καλά την μπάλα, πίεσαν ψηλά και πήραν τον… αέρα του Παναθηναϊκού, που έδειξε πρόβλημα στην αμυντική του συμπεριφορά (Βασιλαντωνόπουλος και Καραμάνος δυσκόλεψαν πολύ τους αμυντικούς του “τριφυλλιού”). Το πρώτο σουτ προς την εστία ήρθε από τη Λαμία (22′), με τον Διούδη να μπλοκάρει την προσπάθεια του Μπαράλες.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε στη συνέχεια να κυκλοφορήσει περισσότερο την μπάλα, να κερδίσει.. μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 29′ να χάσει σημαντική ευκαιρία για να σκοράρει. Το “τριφύλλι” βγήκε στην αντεπίθεση, η μπάλα στρώθηκε στον Μακέντα -στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής- ο Ιταλός πλάσαρε, αλλά έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σαράνοφ.

Ο Μάκης Χάβος αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, αφού ο Μπλάζιτς αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού στο 35′, με τον νεαρό Μπουλούλη να μπαίνει στη θέση του. Τα τελευταία πέντε λεπτά του 45λέπτου πάντως ήταν γεμάτα ευκαιρίες! Στο 40′ ο Μπερτόλιο πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Μακέντα έκανε “τσαφ” και δεν μπόρεσε να πιάσει το μονοκόμματο πλασέ, ενώ στο 42′ το σουτ του Μπερτόλιο πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Διούδη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε εντυπωσιακά για τη Λαμία, που έφτασε στο 52′ στο 1-0. Η μπαλιά βγήκε από πίσω, ο Μπαράλες έκανε την κεφαλιά πάσα και ο Μπερτόλιο έπιασε ασύλληπτο βολές εκτός περιοχής και νίκησε τον Διούδη για το 1-0. Η συνέχεια ήταν εξίσου εντυπωσιακή…

Η Λαμία απείλησε και πάλι την εστία του Παναθηναϊκού, αλλά το “τριφύλλι” βρήκε χώρους και “άγγιξε” δυο φορές το γκολ. Στο 62′ ο Γιόχανσον δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σαράνοφ με τετ-α-τετ στη μικρή περιοχή, ενώ στο κόρνερ που εκτελέστηκε, η μπάλα έφτασε στον Μακέντα, αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ που έκανε έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

Ο Γιώργος Δώνης πέρασε στο 73′ τον Καμπετσή στη θέση του Χατζηγιοβάνη και λίγο αργότερα (78′) τον Βέργο στη θέση του Δώνη, θέλοντας να… γεμίσει την αντίπαλη περιοχή. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να “κλείσει” τους γηπεδούχους στα καρέ τους, αλλά η Λαμία κράτησε την ψυχραιμία της και πήρε αυτή την πολύτιμη βαθμολογική ανάσα. Στην τελευταία μεγάλη φάση του ματς (90+3′) ο Καμπετσής κατάφερε να στείλει από τα δύο μέτρα την μπάλα άουτ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις